Televizyon programına son verilen Mehmet Emin Hoca'dan yeni sohbet: "Kul hakkı"

TAKİP ET

Haksızlıkları eleştirdiği için televizyon programlarına son verilen Mehmet Emin Hoca "Kul hakkına girdiniz" diyerek yeni bir sohbetini paylaştı: "Kul hakkına nasıl girdiniz, gelin anlatayım kardeşlerim..."

Kısa süre önce "Yalakalık" konulu videosuyla gündeme gelen Mehmet Emin Hoca, yayınladığı yeni videosuyla tekrar dikkat çekti.

"KUL HAKKINA GİRDİNİZ"

Sohbetinde kul hakkı konusunu çarpıcı örneklerle açıklayan Mehmet Emin Hoca'nın sözleri şu şekilde;

"Ben kul hakkını size anlatayım ki , yarın öbür gün Emin Hoca anlatmadı demeyin. İşe girmek için el ayak öptünüz. Amcanızı, dayınızı, halanızı, araya koydunuz. Bu tipler var işe girmek için el ayak öpüyor, işe girince bakıyorsunuz durum yapmış; Rızkın kefili Allah, kimseye minnet eylemem. Yüz tane el ayak öpmüş. El ayak öptünüz resmi kurumda işe girdiniz, işe gitmiyorsunuz, bankamatik memuru oldunuz, maaş kartınızı taktınız, ayın 15. de maaşı çektiniz, dayınız da size dedi ki; Müdür sana bişey dedi mi bana gel; Kul hakkına girdiniz değerli kardeşlerim.

Bir kişinin değil ha, 82 milyonun hakkına girdiniz. Kul hakkını doğru anlayalım. Kamu kurumunda işe girdiniz, size küçük bir oda verilmiş, yazın klimayı açıyor, gece eve giderken de klimayı kapatmıyor, adam sabah geldi mi odası serin olsun, kul hakkına girdiniz değerli kardeşlerim."

DAHA ÖNCE TV PROGRAMI YAPIYORDU

Şanlıurfalı Mehmet Emin Hoca'nın Yellehci (Yalaka, yağcı) konulu vaazı sebebiyle yayın yaptığı televizyon programında görevine son verilmişti.

NE DEMİŞTİ

Şanlıurfalıların "yalakalık yapanlara" yönelik "Yellehçi" ifadesini kullandığını hatırlatan Mehmet Emin Kutluay şunları söylemişti;

"Yabancılar yalaka Şanlıurfalılar Yellehçi der. Urfalıların bu mana dolu kelimesi kibarca yağcı diye söylense anlamını yitirdi. Bunlara yellehçi diyeceksiniz. Taraftar olduğu parti yanlış karar alsa da bir şey değişmez. Arkasından onu alkışlar. Oğlunu kızını işe koyak için birilerinin önünde iki büklüm olur yellehçi. Ağamın dediği olur. Reisimin dediği olur. Kendi fikri yoktur. Yellehçilerin yüzünden toplum bu hale geldi.

Fakirin kendisi ölse cenazeye gitmez, zengine köpeklik eden yellehçiler. Fakir aradığı zaman telefonuna cevap vermez. Zengin aradığı zaman ayağa kalkar cevap verir. Yellehçi birilerine yaranmak için hanımını kızını bile kıskanmaz."

 

İŞTE O SOHBET

@mehmeteminkutluayhoca

Kul hakkını benden dinleyin

♬ İmtihan - The 100

mehmet emin hoca yellehçi kul hakkı