Telefon üreticisi, Türkiye'deki fabrikasını kapattı: Mısır'da üretecek

TAKİP ET

OPPO, 2021 yılında 50 milyon dolar yatırımla İstanbul'da kurduğu fabrikasını kapattı. Şirket, Türkiye yerine Mısır'a fabrika açacak.

Çinli teknoloji devi OPPO, 2018 yılında Türkiye pazarına adım atmış ve 2021'de Türkiye'deki tesislerinde üretime başlamıştı. Ancak bu yılın başlarında tesislerinde üretimin durmasıyla ilgili haberler gündeme gelmişti. İddialara göre, tesiste en az 6 ay boyunca üretim yapılmayacaktı ve OPPO uzun bir süre boyunca sessiz kalmıştı. Ancak şimdi, OPPO ile ilgili yeni bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı.

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker'in aktardığına göre, OPPO'nun 50 milyon dolarlık yatırımla kurduğu bu tesisteki üretim planlandığı gibi ilerlememişti. 2022 yılında, küresel kriz gerekçesiyle OPPO fabrikada çalışan yaklaşık 500 işçiyi işten çıkardı.

İşten çıkarılan işçiler, fabrika önünde bir eylem başlattı ve yaşanan işçi kıyımını protesto etti. Daha sonra ise OPPO'nun Türkiye'deki üretimi sessiz sedasız bir şekilde sona erdirildiği bildirildi.

OPPO, Türkiye'den sonra şimdi de gözünü Mısır'a çevirdi. Mısır'da 20 milyon dolarlık yatırımla bir üretim tesisi kuracak olan OPPO, 650 kişiye istihdam sağlayacak.

ASanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021 yılında fabrikanın açılışını "Global markaların ülkemize olan ilgisi her geçen gün artıyor." diyerek duyurmuştu. Ancak OPPO'nun Türkiye'deki deneyimi beklenildiği gibi olmadı ve şirket Mısır'a yönelme kararı aldı.

OPPO