TEİAŞ özelleştirmesine tepki: "Ülke güvenliğinin ve bekasının en önemli yapı taşı, tartışmak bile yanlış"

TAKİP ET

Eski TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Alptürk, Cumhurbaşkanlığı kararı ile özelleştirme kapsamına alınan Türkiye Elektrik İletim A.Ş. ile ilgili konuştu. Alptürk, "TEİAŞ, ülke güvenliğinin ve bekasının en önemli yapı taşıdır. Özelleştirilmesini tartışmak bile yanlış" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin özelleştirme kapsamına alınmasına tepkiler sürüyor. Eski TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Alptürk, TEİAŞ'ın ülke güvenliği ve bekası açısından önemli yapı taşı olduğunu belirtirken “Cumhurbaşkanlığı kararı ile özelleştirilmesini tartışmak bile yanlış” dedi.

Sözcü yazarı Çiğdem Toker’e konuşan Alptürk, “TEİAŞ özelleştirmesini tartışmak bile yanlış. Elektrik enerjisi ticari mal değildir. Öyleymiş gibi hareket ediliyorsa zorlama vardır” derken elektrik sisteminin omurgası olduğunu belirttiği TEİAŞ için “İçinde bulundurduğu yük tevzi (dağıtım) birimi Türkiye enterkonnekte sisteminin maestrosudur. Satarsanız yönetemezsiniz.” İfadelerini kullandı. 

“TEİAŞ ÜLKE GÜVENLİĞİNİN VE BEKASININ ÖNEMLİ YAPI TAŞLARINDANDIR”
Cumhurbaşkanı kararnamesiyle özelleştirilen TEİAŞ’ın ülke güvenliği ve bekasında önemli bir yapı taşı olduğunu dile getiren Alptürk, "TEİAŞ'ın kâr ile bir işi yoktur. Bu nedenle TEİAŞ'ın blok satışı veya hisselerinin çoğunluğunun belirli çıkar gruplarını eline geçmesi ülke güvenliği açısından çok tehlikelidir. TEİAŞ'ın özelleştirilmesi kamu güvenliğini yok eder.” dedi.

Öte yandan Alptürk, TEİAŞ’ın ülkedeki elektrik santrallerinde üretilen elektrik enerjisinin tüketim merkezlerine sürekli, dengeli ve güvenilir bir şekilde iletilmesini sağladığını belirtti.

teiaş elektrik özelleştirme türkiye tmmob