Tehdit edilen Yılmaz Özdil için hapis cezası isteniyor!

TAKİP ET

Yalova Üniversitesi öğretim üyesi Ebubekir Sifil ile Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil arasında yaşanan tartışmalardan sonra Sifil, Özdil'i kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayet etmişti. Şikayetin ardından açılan davada Özdil'in hapis cezası alması istendi.

Yılmaz Özdil, kendisi için “Öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın” diyen Ebubekir Sifil’e cevap olarak yazdığı “Yobazın Tehdidi” başlıklı yazısında alenen hakaret ettiği gerekçesiyle 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. 

Ebubekir Sifil gazetecileri hedef gösterdi: Camilere alınmasın, cenaze namazları kılınmasın

Ebubekir Sifil’in sözleri ise fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmiş ve takipsizlik kararı verilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede eleştiri sınırlarının aşıldığı ve “Yobazın Tehdidi” yazısında Özdil’in müştekiye yönelik zincirleme şekilde basın yayın yoluyla alenen hakaret eyleminde bulunduğu belirtildi. 

"ELEŞTİRİ MAHİYETİNDE KULLANDIM"
Yazısının eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Özdil ise “Müşteki hem beni tehdit eder nitelikte hem de şirk koşar vaziyette ‘cesetlerimizin camiye alınmaması gerektiğini' beyan etmişti. Ben ‘şuursuz' ve ‘yobaz' kelimelerini sözlük anlamları ile ve eleştiri mahiyetinde kullandım. Bu sözcüklerin hakaret içerir bir yanı bulunmayıp bir fikre körü körüne bağlanma konusunu anlatmak için kullandım” ifadelerini kullandı.

Özdil’in avukatı İsmail Yılmaz ise “Özdil’in cevap hakkını kullanarak bu tehditlere karşı kaleme aldığı yazısının ceza davasına konu edilmesi düşündürücüdür. Zira, bu olayın başlangıcı Yılmaz Özdil aleyhinde yapılan paylaşımdır. Yargı sistemindeki adaletsizlik artık gün yüzüne çıkmıştır. Muhaliflere uygulanan hukuk ile diğer kişilere uygulanan hukuk arasındaki uçurum, ne yazık ki giderek de artmaktadır” diye konuştu.

yılmaz özdil ebubekir sifil ceza hapis gazeteci