TEDx'te damga vuran mülakat skandalı: "Tek bir kişi kazanmıştı, Babişko Asuman..."

TAKİP ET

Türkiye'de akademisyen olmak: Sonuçları açtım baktım. Tek bir kişi kazanmıştı "Babişko Asuman..."

TEDx'te konuşma yapan akademisyen Behçet Yalın Özkara, Türkiye'de sıkça karşılaşılan liyakatsizlik ve adam kayırmacılığa ilişkin açıklamaları gündeme damga vurdu. Özkara, bir kurumda işe girmek için mülakat esnasında yaşadıklarını örneklerle anlattı.

Konuşmasına, 'Bill Gates ABD'de değil de Türkiye'de yaşasaydı ne olurdu?' diyerek başladı. Ardından, kendisinin akademisyenliği çok istediğini ifade etti ve bunun için de 3 sınava girmek gerekli; ALES, YDS, Üniversite ortalaması... Bunların hepsinde derece yaptığını vurgulayan Özkara, mülakatlara birincilikle girdiğini ve elendiğini sonrasında da girdiği her 15-20 mülakatta da elendiğini aktardı.

17. Mülakatındaki yaşanan skandalı anlatan Özkara, 3 kadronun açıldığını ve 11 kişinin de beraber odada beklediklerini söyledi. Sonrasında da, mülakatın başlacağı sırada kapıda Asuman adında birisinin 'Aaa babişko' diyerek seslendiğini ifade etti. Mülakattan çıkıp sonuçlara bakan Özkara, "Tek bir kişi kadroyu kazanmış o da 'Babişko Asuman...' Hiçbirimiz kadroya alınmamışız" dedi.

İşte o görüntüler:

tedx asuman haber gündem medya