Tebrizli Ali Hemzezade, Antalya'dan Karabağ'a Türk dünyası için yollarda!

TAKİP ET

Türkiye'de okuyan Tebrizli Ali Hemzezade Güney Azerbaycan'ı tanıtmak ve Karabağ'ın bağımsızlığı kutlamak amacıyla Antalya'dan Karabağ'a kadar pedal çevirecek.

ALTUĞ GÖMLEKSİZ / AYKIRI

Akdeniz Üniversitesi Kamu Hukuku alanında doktora öğrenciliği yapan Tebrizli Ali Hemzezade, Karabağ’ın bağımsızlığını kutlamak ve Güney Azerbaycan’ı tanıtmak için bisikletiyle Antalya’dan Karabağ’a gitme kararı aldı. 21 Temmuz’da Antalya’dan yola çıkan Hamzehzadeh, kısa sürede 600 kilometre yol kat ederek Ankara’ya vardı. 

Hamzehzadeh Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ve Azerbaycan’ın kurucusu Mehmet Emin Resulzade’nin mezarını ziyaret etti.



Yolculuğu esnasında yapılan yardımlarla, Güney Azerbaycanlı çocukların Türkçe öğrenebilmesi için kitaplar alacağını söyleyen Ali Hemzezade, Aykırı’ya konuştu.

Hemzezade şu ifadeleri kullandı:
“Bu yolculuğunun esas amacı Karabağ'ın azadlığıdır aynı zamanda yolculuk sürecinde Türkiye, Azerbaycan ve Güney Azerbaycan simgesi olarak Türk dünyasının en çok Türk taraftarı olan takımı Tractor'un bayrağını taşımakla Güney Azerbaycan Türklerini ise dünyaya tanıtmak istiyorum. 

Yolculuk sırasında yapılan yardımlarla Güney Azerbaycan ve İran'ın başka bölgelerinde Türk olmalarına rağmen Türkçe eğitimden mahrum kalan insanlara, Türkçe kitap hediye edeceğim ve yardımın bir kısmıyla da Karabağ savaşında şehit olanların ailelerine bağışlayacağım.”

azerbaycan karabağ ali hemzezade güney azerbaycan tebriz