'Tarikat evine giden Tuğamiral' haberine erişim engeli getirildi

TAKİP ET

Ankara'da TSK'ya ait makam aracıyla gittiği bir tarikat evinde askeri üniformanın üzerine sarık ve cübbe giyerek namaz kıldığı görüntüleri ortaya çıkan Tuğamira ile ilgili haberlere Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi. Erişim engeli için başvuruyu yapan kişinin M.S. olduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait makam arabasıyla Ankara Emek'te bulunan bir tarikat evine giden ve askeri üniformasının üzerine sarık, cübbe giyerek namaz kıldığı görüntüleri ortaya çıkan Tuğamiral ile ilgili haberlere erişim engeli getirildi.

Haberin engellenmesi için başvuru yapan kişinin M.S. olduğu belirtildi. M.S.'nin başvurusunu kabul eden Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Veryansın TV'nin haberine erişim engeli getirildi.

Mahkemenin haberlerle ilgili erişim yasağının verilmesine gerekçe olarak 'Özel hayatın ihlalini' gösterdiği belirtildi.

Veryansın TV'nin haberine göre, Cumhuriyet’in bir alıntı yazısı, Onedio’nun alıntıladığı bir haber ve Veryansın TV'nin haberi şikayet edildi. Mahkeme, Cumhuriyet ve Onedio'nun haberlerini ‘ifade özgürlüğü kapsamında’ şeklinde değerlendirirken, Veryansın TV'ye erişim engeli getirildi.

MSB, "GÖRÜNTÜLERİ İNCELİYORUZ" DEMİŞTİ
Tuğamiral ile ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Milli Savunma Bakanlığı açıklama yapmıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''Amiralin tarikat görüntüleri her yönüyle inceleniyor'' denilmişti.

tuğamiral takke tarikat evi tsk asker amiral mehmet sarı erişim engeli mahkeme