Tarihe geçen şike: 60 gol atılan maçta 41 golü kendi kalelerine attılar, ömür boyu futboldan men edildiler

TAKİP ET

Güney Afrika 2. Ligi'nde futbol tarihe geçen bir şike olayı yaşandı. Üst lige yükselme mücadelesi veren takım 59-1 kazandı ancak 41 golü rakip kendi kalesine attı. Maç sonu açıklaması ise akıllara durgunluk verdi.

Güney Afrika 2. Ligi'nde bir üst lige yükselme mücadelesi veren Matiyasi FC'nin Nsami Mighty Birds ile oynadığı maçta akıllara durgunluk veren bir şike yaşandı.

Üst lige yükselmek için 18 farklı galibiyete ihtiyacı olan Matiyasi FC, Nsami Mighty Birds'i 59-1 mağluğ etti. Ancak gollerin 41'i rakip futbolcuların kendi kalelerine gol atması şeklinde geldi.

Ülkenin futbol gözlemcileri maçı soruşturdu ve mücadelede şike olduğu sonucuna vardı. Sonuç, her iki kulüp için ömür boyu men oldu.

Matiyasi FC ile aynı puana sahip ancak averaj farkı daha fazla olan Shivulani Dangerous Tigers, Kototo Happy Boys ile oynadığı maçı 33-1'lik skorla kazandı. Rakip kendi kalesine 7 gol attı, ve iki kulüp de ömür boyu men cezası aldı.

"TAMAMEN NORMAL BİR MAÇ"
Maçtan sonra yapılan açıklama ise olayı daha da ilginçleştirdi. 59-1 kaybettikleri maçın ardından açıklama yapan futbolcular, tamamen normal bir maç oynandığını ve kaybettiklerini ifade etti.

şike futbol spor kendi kalesine gol men ömür boyu men