Tanju Özcan, HDP'li vekiller hakkında suç duyurusunda bulundu: "Bölücülerden korkmuyorum!"

TAKİP ET

HDP'li bir çalışanı işten çıkardığı iddiasının ardından HDP'li vekiller tarafından hedef gösterilen ve hakarete maruz kalan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan harekete geçti. HDP'li isimler hakkında suç duyurusunda bulunan Özcan, "Bu bölücü, ırkçı, sapkın, faşist zihniyet ve yandaşlarından korkmuyorum" dedi.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ın Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaşıp HDP yanlısı siyaset yaptığı için işten çıkardığı iddia edildi. Özcan, olayın ardından HDP'li vekiller tarafından hedef gösterilip, hakarete maruz kaldı.

PKK'lı teröristler tarafında da tehdit edildiğini açıklayan Tanju Özcan, HDP'li vekiller için harekete geçti. Tanju Özcan, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, HDP İstanbul İl Başkanı Cesim Soylu ile Kemal Özkiraz,  Veli Saçılık ve Hilal Nesin gibi isimler hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Tanju Özcan, "Ben bunlardan korktuğum için bu suç duyurusunda bulunmadım. Ben tarihe not düşmek için suç duyurusunda bulunuyorum. Yoksa ben bu bölücü ırkçı, sapkın, faşist zihniyetteki adamlardan korkmuyorum. Ben hiçbir kuldan korkmuyorum. Benim çizgim hep net. Biz bu bölücü zihniyettekilerden hakaret ve tehdit işitmek zorunda mıyız? Yeter artık yani insanın da bir sabrı var" açıklamasında bulundu. 

“HDP TERÖR ÖRGÜTÜ UZANTISI OLDUĞUNU GÜÇLENDİRİYOR”
Köroğlu Gazetesi'nin haberine göre söz konusu suç duyurusuna ilişkin basın toplantısı düzenleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  HDP ile hiçbir zaman iş birliği içinde olmadığına dikkat çekerek, “Benim tüm siyasi hayatım HDP ve türevi ‘alt kimlik milliyetçisi’ partiler ile mücadele etmekle geçmiştir. Ben HDP’nin ırkçı bir parti olduğunu, Türk Milletinin asli unsurlarından olan Kürt kökenli vatandaşlarımızı temsil etmediğini defalarca beyan etmiş bir siyaset adamıyım. Benim siyasi hayatım boyunca bir HDP’li ile aynı kaldırımda yürümem bile söz konusu olmamıştır. HDP mevcut siyasi duruşu ile terör örgütünün uzantısı olduğu şeklindeki algıyı da her geçen gün güçlendirmektedir” dedi.

“KANDİL SÖZCÜSÜ İLLEGAL BİR YAPILANMA”
HDP’nin terör örgütü PKK ile bağlantısına dikkat çeken Özcan, kendisinin Atatürk Milliyetçisi olduğunu dile getirerek, “HDP Genel Merkezi ve HDP’li ırkçı faşist siyasiler şunu iyi bilmelidir. Tanju ÖZCAN seçilmiş bir Belediye Başkanıdır.  Öncesinde de 24,25,26 ve 27. Dönemler seçilmiş Bolu Milletvekilidir. Siyasi duruşu ve çizgisi hiç değişmeden siyasetini yapmış, Atatürkçü, çizgileri net olan bir Türk Milliyetçisidir. HDP ise kurulduğundan bu yana Kandil sözcüsü gibi hareket etmiş, terör örgütünü kınamak bir yana, sözcüleri aracılığıyla bölücü örgütü destekleyen, cesaretlendiren açıklamalar yapmış, halkı birbirine düşürmekten başka ideali olmayan emperyal güçlerin maşası illegal bir yapılanmadır” ifadelerini kullandı.

HDP’nin Kürtleri temsil etmediğini ifade ederek, karışıklık çıkarılmaya çalışıldığını aktaran Özcan, “Defalarca tekrar ettiğim gibi HDP Kürt kardeşlerimin temsilcisi asla değildir. HDP bu ülkede etnik kimlikleri üzerinden insanları birbirine düşürmeye çalışan emperyal güçlerin ve onların kurup yönettiği bölücü örgütün tetikçisidir. Sözcülerinin sürekli olarak benim gibi kucaklayıcı, Kürdü – Türkü vatandaşlık anlamında eşit gören, ulus devletçi, üst kimlik Milliyetçilerini hedef alması planlı bir provokasyonun bir parçasıdır” diye konuştu.

“HDP’NİN PLANLADIĞI BİR DİZİ SUÇ İŞLENİYOR”
“HDP ve bölücülerin hedef aldığı Tanju Özcan insanlara etnik kökeninden bağımsız olarak bakan, bu ülkenin bekası için Kürt- Türk demeden bölücü ayrılıkçı klikleri dışlayan ve kınayan sorumlu bir siyaset adamıdır. Bu ülkede FETÖ, PKK, DHKP-C demeden bütün terör örgütlerini lanetleyen, 84 milyon vatandaşının ikbalini, kendi ikbalinin önüne koyan bir vatanseverdir. Ortada, HDP Genel Merkezince planlanan, sonuçlarının nereye varacağı belli olmayan bir dizi suç işlenmektedir” açıklamasında bulundu.

“KORKUM’ BULUNMAMAKTADIR”
Kendisini Türk Milletine emanet ettiğini dile getiren Özcan, “Tanju Özcan olarak benim bu bölücü, ırkçı, sapkın, faşist zihniyet ve yandaşlarından kaynaklı ‘Korkum’ bulunmamaktadır. Kendimi ve ailemi bu bölücülere karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruduğu Türkiye Cumhuriyetine, mensubu olmaktan onur duyduğum büyük Türk Milletine ve kayıtsız şartsız inandığım Yüce Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

tanju özcan bolu hdp vekil tehdit kemal özkiraz veli saçılık suç duyurusu terörist terör