Tanju Özcan'dan sığınmacı sorunu hakkında açıklama: "Bunları topluma nasıl entegre edeceksiniz?"

TAKİP ET

Tanju Özcan, sığınmacılar hakkında dikkat çeken bir açıklamada bulundu. "Siz bunları topluma nasıl entegre edeceksiniz?" diye soran Özcan, "Suriyeliler bizden 30 yıl gerideydi ama Afganlar 100 yıl geride. Bizim 9-12 yaşında 'Yavrum, çocuğum' diye sevdiğimiz çocuklara karısı olabilecek gözle bakıyorlar. Adamlar savaşmaktan başka hiçbir şey yapmamış" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Nokta Tv’ye konuk oldu. Özcan, sığınmacı meselesi ve kendisine yönelik suçlamalara dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

"SURİYELİLER BİZDEN 30 YIL GERİDEYDİ AMA AFGANLAR 100 YIL GERİDE"
Afganların Türk halkından geride olduğunu söyelyen Özcan, "Suriyelilere de soruyorum, çoğu Türkçeyi öğrenmiş. Siz kimden kaçtınız kardeşim. ‘Esad’tan kaçtık’ diyen var. ‘El-Nusra’dan’ kaçtık diyen var. ‘YPG-PKK’dan kaçtık’ diyen var. Birbiriyle savaşmış olanlar gelmişler aynı şehre yerleşmişler. Yarın bir gün bunlar kendi aralarında da çatışmaya başlayabilir dedik, nitekim görüyorsunuz ki geçen Pakistanlılar, Pakistanlı birini öldürdü. Mezhep gerekçesiyle. Afganlar daha büyük sorun. Bakın Suriyeliler bizden 30 yıl gerideydi. Iraklılar da öyle. Ama bu Afganlar bizden 100 yıl geride. Kabile anlayışıyla yönetilenler" dedi.

"9-10 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARA KARISI OLABİLECEK GÖZÜYLE BAKIYORLAR"
Özcan, “Şimdi insanlara garip geliyor. 15 yaşındaki bir kız çocuğuna istismarda bulundu bir Afgan. Kardeşim o onun farkında değil. Afganistan’da 9 yaşındaki kız çocuğuyla evlendiriliyor bunlar. 10 yaşında, 12 yaşında… Bizim yavrum çocuğum diye sevdiğimiz, 9-10 yaşındaki kız çocuklarına bunlar karısı olabilecek gözüyle bakıyor. Siz bunları bu topluma nasıl entegre edeceksiniz? Adam sadece burkalı kadın görmüş. Şimdi yüzü açık bir kadın görünce bile ona tuhaf geliyor” ifadelerini kullandı. Özcan şöyle devam etti;

"SAVAŞMAKTAN BAŞKA HİÇBİR ŞEY YAPMAMIŞLAR"
“Bu sosyal entegrasyonu sağlayabilmek mümkün değil. Adamlar savaşmaktan başka hiçbir şey yapmamışlar 7 yaşından itibaren. Komşu köyle savaşmış, komşu kabile ile savaşmış, komşu kavimle savaşmış, savaşmış savaşmış… Sonra Türkiye kapılarını açmış geliyorlar. Dur diyen yok. Bazıları diyor ki vatan namustur. Milliyetçi kardeşlerime söylüyorum. Peki, vatan namussa, her gün namusunuz infial ediliyor. Sınır yolgeçen hanına döndü. Yok, duvar örmeye kalkıyorlar şimdi, şu bu… Bunların tedbirlerini önceden almak gerekmiyor muydu?” şeklinde konuştu.

"BEN NE IRKÇIYIM NE FAŞİSTİM"
Özcan, Bolu’da yabancı uyruklu kişilerin su faturalarına 10 kat zam yapacağını söylemesinin ardından kendisini ırkçılıkla suçlayanlara  “Ben o cümleleri sarf etmeseydim bu konu Türkiye’de konuşulmayacaktı. Ben ne ırkçıyım ne faşistim. Ben anti emperyalistim” ifadeleri ile cevap verdi.
 

tanju özcan sığınmacı afgan afganistan bolu