Tanju Özcan'dan 2 bin kişi hakkında suç duyurusu

TAKİP ET

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesaplarından kendisine hakaret ve küfür eden 2 bin kişi hakkında avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Özcan, tazminat kazanırsa öğrencilere burs vereceğini ifade etti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sığınmacılara yönelik açıklamaları nedeniyle kendisine hakaret ve küfür edenler için harekete geçti. Özcan, 2 bin kişi hakkında kendisine hakaret ve küfür ettiği gerekçesiyle, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurdu.

“ÖĞRENCİYE BURS OLARAK VERİRİM”
Özcan, açılacak davanın ardından tazminat kazanırsa alacağı tazminat ile öğrencilere burs vereceğini belirtti. n Özcan, “Ana avrat sövenlere, bilmem ne çocuğu diyenlere dava açıyoruz, beni normal bir şekilde eleştirenlere dava açmıyoruz. Bu davadan da tazminat alırsam eğer, öğrencilere burs vereceğim” ifadelerini kullandı.

Özcan“Avukata vekalet verdim. Küfüre varan, şerefe namusa dokunan hakaretlerle ilgili dava açmasını istedim. Eleştirilere falan değil. Biz o kadar çok eleştiri alıyoruz ki onlara dava açmadım. Ama senin anana avradına sövüyorsa, sana bilmem ne çocuğu diyor onlara dava açıyoruz. Üstelik bunlar troller. Rize’den çıkıyor,  Balıkesir’den çıkıyor. Bolu’da yaşayanlar da değil. Binde biri Bolu’dan çıkıyor. Yaklaşık 2 bin kadar kişi tespit edilmiş avukatın verdiği bilgiye göre tam sayısını bilmiyorum. Beni bu yüzden arayanlar oluyor. ‘Davanızdan vazgeçer misiniz?’ diye. ‘Senin anana avradına sövsem ben, sen vazgeçer misin’ diye cevap veriyorum” ifadelerini kullandı.

Özcan, şöyle devam etti:
“Süreç yeni başladı. Ben buradan tazminat alırsam onları gidip kendi namıma harcamayacağım. Ya bunları fonda toplayıp şeffaf bir şekilde öğrenciye burs olarak veririm. Yada bir hayır işinde kullanırım. Ne gelecek tam bilmiyorum duruma göre bakacağım. Ne kadar para gelir bilmiyorum. Ama ben tamamını şeffaf bir şekilde Bolu halkı ile paylaşacağım. Bu paraları Kayseri’deki gibi döner dağıtma bilmem ne gibi yapmayacağım. Dediğim gibi öğrenciler vermeyi düşünüyorum."

tanju özcan bolu suç duyurusu hakaret küfür