Taner Ay öldü mü? Sedat Peker'in dikkat çektiği Taner Ay'ın trafik kazasında öldüğü iddia edildi

TAKİP ET

Sedat Peker'in bir videosunda gündeme getirdiği Almanyalı Osmanlılar (Osmanen Germania) yöneticisi Taner Ay'ın Bulgaristan'da trafik kazasında öldüğü iddia edildi. Ay'ın cenaze törenine ilişkin tek bir fotoğraf bile yayınlanmaması dikkat çekti.

Almanya’nın cinayet, kasten adam öldürmek, ağır yaralama, şantaj, fuhuş, silah ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan yasakladığı "Almanyalı Osmanlılar" isimli suç örgütünün yöneticisi olduğu belirtilen Taner Ay'ın öldüğü iddia edildi.

ARAÇ UÇURUMA YUVARLANDI
İddiaya göre Türkiye’den lüks marka jipiyle yaşadığı Almanya’nın Düsseldorf kentine gitmek üzere yola çıkan Taner Ay, Bulgaristan’da bir benzinlikten yakıt aldı. Kısa bir süre sonra ise iddialara göre sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu lüks araç uçuruma yuvarlandı. Kazada araçta bulunan Ay olay yerinde hayatını kaybederken, koruması Anıl Sümer yaralı olarak hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

SEDAT PEKER BAHSETMİŞTİ, SİYASİLERLE FOTOĞRAFI VAR
Sedat Peker'in yayınladığı videoda adı geçen “Almanyalı Osmanlılar” yöneticisi Taner Ay'ın sosyal medya hesabında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi isimlerle çekilmiş fotoğrafları bulunuyordu.

Ayrıca Taner Ay, Beştepe’den, Özel Harekât Dairesi’nden, Yargı Yılı açılış töreninden fotoğraflar da paylaşıyordu.

Fotoğraflardan bazıları şöyle:





CEVAP VE DÜZELTME HAKKI
"31.12.2021 tarihinde müvekkilimiz Sevilay Ay ve Çetin Ay’ın oğulları merhum Taner Ay hakkında https://www.aykiri.com.tr/taner-ay-oldu-mu-sedat-peker-in-dikkat-cektigi-taner-ay-in-trafik-kaza- sinda-oldugu-iddia-edildi/18147/ haber sitesinde “Taner Ay öldü mü? Sedat Peker'in dikkat çektiği Taner Ay'ın trafik kazasında öldüğü iddia edildi” başlıklı haberinde “…Sedat Peker'in bir videosun- da gündeme getirdiği Almanyalı Osmanlılar (Osmanen Germania) yöneticisi Taner Ay'ın Bulgaris- tan'da trafik kazasında öldüğü iddia edildi…Almanya’nın cinayet, kasten adam öldürmek, ağır ya- ralama, şantaj, fuhuş, silah ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan yasakladığı "Almanyalı Osmanlı- lar" isimli suç örgütünün yöneticisi olduğu belirtilen Taner Ay'ın öldüğü iddia edildi…Sedat Peker- 'in yayınladığı videoda adı geçen “Almanyalı Osmanlılar” yöneticisi Taner Ay’ın…” şeklinde hak- sız ve mesnetsiz iddialar yer almıştır. Şöyle ki; ESİ Holding Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi, Al- manya ve Türkiye’de çeşitli yatırımlara imza atmış, vatanı, milleti, bayrağına sevdalı, yaptıkları ve hizmetleriyle her daim ülkesine faydalı olmaya çalışan merhum Taner Ay hakkında yapılmış olan iş bu haber ve iddiaların tamamı haksız, doğruluk değeri taşımayan iddialar olup kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmuştur. Merhum Taner Ay’ın ismi “Sedat Peker” tarafından yayınlamış olan vide- oların hiçbir kısmında yer almamasına karşın, aksi yönde bir algı oluşturulmuş, bahsi geçen illegal dernek ile bağlantısı olduğu yönünde lanse edilerek merhum kamuoyu nezdinde hedef gösterilmiş- tir. Merhumun bahsi geçen illegal dernek ile yahut Dünya genelinde faaliyet gösteren illegal bir ör- gütle hiçbir şekilde organik yahut fiili bir bağlantısı olmamıştır. Dernek hakkında Almanya’da 2018 yılında kapatma kararı verilmiş olup yargı organlarınca yapılmış olan yargılamanın hiçbir aşama- sında Taner Ay’ın ismi geçmemiştir. Taner Ay hakkında bahsi geçen illegal gruba üye olduğuna iliş- kin herhangi bir iddianame, soruşturma, ön soruşturma, mahkeme kararı bulunmamaktadır. İlgili konu hukuki açıdan herhangi bir şekilde araştırılıp, soruşturulmaksızın, bir delile dayandırılmaksı- zın haksız ve hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde merhum Taner Ay’ın şeref ve haysiyetini zede- leyici, kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan gerçek dışı haber yapılmıştır. Merhumun yasal miras- çıları olan müvekkillerimiz Sevilay Ay ve Çetin Ay’ın oğulları merhum Taner Ay aleyhine yapılmış olan bu ve buna benzer niteliğini haiz gerçek dışı tüm isnat ve iddiaların takipçisi olacağımızı ve 31.12.2021 tarihli gerçek dışı haberle ilgili beyanlarımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

SEVİLAY AY & ÇETİN AY VEKİLİ
Av. CEMİL AYBERK TAYLAN

taner ay sedat peker soylu çavuşoğlu akp akar fotoğraf almanya almanyalı osmanlılar