Tam kapanma 1 hafta daha uzatılabilir!

TAKİP ET

Kabine toplantısında alınan tam kapanma kararıyla birlikte 17 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Ancak kulislerdeki iddiaya göre bir daha kapanma olmaması için mevcut yasakların 1 hafta daha devam etmesi gündemde.

Kabine toplantısında alınan tam kapanma karının ardından 29 Nisan'da başlayan sokağa çıkma yasağı 17 Mayıs'ta sona erecek. Ancak kulislerdeki iddiaya göre tam kapanmanın 1 hafta daha uzatılması gündemde.

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, AK Partili bir yetkili “Bir daha kapanmak zorunda kalmamak için” yasakların 1 hafta daha uzatılabileceğini söyledi.

İddiaya göre resmi tatil olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın çarşamba gününe denk gelmesi nedeniyle tam kapanma bir hafta daha uzatılabilir. AK Partili bir yetkili bu iddia için, “Net değil ama konuşuluyor” dedi.

Sağlık Bakanlığının başta günlük pozitif vaka sayısı olmak üzere salgın süreciyle ilgili verileri takip ettiğini hatırlatan yetkili, “Genel yaklaşım bayramdan sonra pandemi gündeminin kalkması. Ama bunun için hedeflenen sayılar var, onlara ulaşmak gerekiyor. Ayrıca aşının artmış ve yaygın şekilde uygulanabilir olması ve bazı tedbirlere devam edilmesi gerekiyor. Açılma-kapanma ekonomiyi, toplumu, bireyleri, herkesi yoruyor. Süre belki biraz daha uzatılıp kademeli-kontrollü bir açılmaya gitmek daha doğru olabilir” dedi.

kabine tam kapanma yasak ak parti erdoğan tedbir salgın