Taliban Sözcüsünden Türkiye açıklaması: Erdoğan bize kardeşi gibi davranırsa...

TAKİP ET

Afganistan'da ülkenin yönetimini ele geçiren ve geçtiğimiz günlerde geçici hükümetini açıklayan Taliban, Türkiye'nin dış politikasını değerlendirirken, Erdoğan yönetiminin onlara yaklaşımının belirleyici olacağını söyledi. 

Taliban Sözcüsü Süheyl Şahin, "Erdoğan hükümetinin dış politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya, "Türkiye bize nasıl yaklaşırsa biz de öyle yaklaşacağız. Bize Müslüman kardeşleri gibi davranırsa biz de onlara Müslüman kardeş gibi davranacağız" cevabını verdi.

Dünyaca ünlü basın kuruluşlarına da sık sık demeç veren Taliban Sözcüsü Şahin, Haberler.com'dan Esra Öztürk'e açıklamalarda bulundu.

Erdoğan hükümetinin dış politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna Şahin,
"Türkiye bize nasıl yaklaşırsa biz de öyle yaklaşacağız. Bize Müslüman kardeşleri gibi davranırsa biz de onlara Müslüman kardeş gibi davranacağız. Bu bir kenarda dursun. Destek verirlerse, ülkemizin yeniden inşaası için çaba gösterirlerse ve bu kritik süreçte bize el uzatırlarsa tabii ki hoş karşılarız" diye yanıt verdi.

"NASIL KARŞILIK VERECEKLERİ ONLARIN KARARI"
Özgürlüğümüzü kazandık. Biz, bir hürriyet gücüyüz. Bu noktada Türkiye'yi bir müslüman kardeş ülke olarak görüyoruz. Kuran-ı Kerim'e göre inananlar kardeştir. Kısaca bizim yaklaşımımız bu. Bu duruşa nasıl karar verecekleri ise onların kararı. 

İŞGAL ZAMANI BİLE TÜRKLERE SALDIRMADIK
Ülkemiz ABD ve ittifak güçlerinin işgali altında iken bile Türk mühendisleri burada çalışıyordu. Dolasıyla Türk mühendislerine ve Türklere iyi niyetle yaklaşıyorduk. Güvenlik güçlerimiz işgal zamanında bile Türk kuvvetlerine saldırmadı. Bu da bir iyi niyet gösterisiydi. Zira gelecekte yapıcı ve pozitif bir ilişki gerçekleştirmek istiyorduk. Ancak gelecekte de ilişkilerimizi güçlendirmek ve arttırmak istiyoruz. 

KABİL'DEKİ HAVALİMANI İÇİN SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Katar, Türkiye ve Taliban yönetimi arasındaki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı görüşmelerine de değinen Şahin, "İlerleme var. Biliyorsunuz, ABD güçleri burada her şeyi mahvetti. Araçlara, hangara hatta araziye bile zarar verdiler. Halen tam olarak eski haline getirilemedi ama buradan uçuşlar yapılabiliyor. Birkaç gün içinde havalimanının tamamen eski haline geleceğine inanıyoruz" açıklaması yaptı.

taliban türkiye afganistan