Taliban Sözcüsü: "Türk askerinin Kabil Havaalanını korumasına gerek yok biz koruruz!"

TAKİP ET

Terör örgütü Taliban'ın Sözcüsü Zabiullah Mücahid, Afganistan'daki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Mücahid, "Türk askeri 31 Ağustos'ta Afganistan'dan çıkmalı. Türk askerinin varlığına Afganistan'da gerek yok, havaalanını kendimiz koruyacağız" dedi.

Afganistan'da terör örgütü Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından tahliye işlemleri devam ediyor. Afgan göç akınını ve Kabil Havalimanına dair gelişmeler dünya kamuoyunda geniş yer buldu. Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid ise ülkedeki son duruma dair konuştu.

Mücahid, Afganistan'da Türk askeri istemediklerini belirterek, "Türkiye müslüman bir ülke. Hükümeti Müslüman bir hükümet. Ama Türk askeri 31 Ağustos'ta Afganistan'dan çıkmalı. Türk askerinin varlığına Afganistan’da gerek yok, havaalanını kendimiz koruyacağız" açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN, YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise önceki gün İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin Afganistan'da mevcut önceliğinin vatandaşlarının tahliyesi olduğunu belirterek, Kabil Havaalanının güvenliğini sağlama sorumluluğunu uygun şartların oluşması halinde devam ettirebileceklerini söylemişti.

taliban kabil afganistan afgan havalimanı havaalanı