Taliban'dan açıklama: "Türkiye'yi müttefik olarak görüyoruz"

TAKİP ET

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Taliban'ın Kabil dışında Afganistan genelinde hakimiyeti sağladığını söylerken Taliban'ın en önemli isimlerinden Molla Muhammed Yakup, "Türkiye'yi bir düşman olarak değil müttefik olarak görüyoruz" dedi.

Afganistan'da ilerleyişini sürdüren Taliban, bu sabah Kabil dışındaki tüm vilayet merkezlerini ele geçirdi. Kabil yönetimiyle müzakerelerin başladığını dile getiren Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, "barışçıl yollarla Kabil'i teslim alacaklarını" vurguladı.

Taliban'ın önemli isimlerinden Molla Muhammed Yakup, "Kabil çok kısa süre içerisinde kontrolümüze geçecek. Afganistan İslam Emirliği'nin zaferini tüm dünya kabul etmeli. Bizi tanıyan ülkelerle yakın ilişkiler kurmaya hazırız" şeklinde konuştu. 

“ERDOĞAN'DAN BİZE KARŞI SAYGILI OLMASINI ARZULUYORUZ”
Independent Türkçe’den Emir Ekşioğlu'na konuşan Taliban yetkilisi Yakup, Türkiye için “Yakın ilişkiler kurmak istediğimiz bir ülke" diyerek “Erdoğan'dan bize karşı saygılı olmasını arzuluyoruz. Türkiye, birçok Afgan'ı barındıran ve yakın ilişkiler kurmak istediğimiz bir ülke. Türkiye'yi bir düşman olarak değil müttefik olarak görüyoruz” açıklamasını yaptı.

"İSLAMİ HÜKÜMET KURACAĞIZ"
Taliban sözcüsü Mücahid ise "Tüm Afganlara hizmet edecek ve herkes tarafından kabul görecek, herkesin kendisini bulabileceği bir İslami hükümet kuracağız" ifadelerini kullandı.

taliban türkiye müttefik afganistan kabil