Taksim'e bombayı getiren terörist Ahlam Albashır'ın ifadesi ortaya çıktı, TRT yayınladı

TAKİP ET

Taksim'e bombayı getiren terörist Albashır'ın ifadesi: "Taksim'e 3 defa gittim 4.gidişimde patlama oldu. Telefonla çantayı bırakıp ayrılmamı söylediler. Yumuşak bir şeydi, uyuşturucu zannettim. Giderken parfüm bakıyordum seyyar tezgahtan. Bomba patladı patladıktan sonra koştum."

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı düzenleyen teröristin savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.

"3 DEFA TAKSİM'E GİTTİM"

TRT Haber'in paylaştığı bilgilere göre Terörist Ahlam Albashır savcılıktaki ifadesinde çantada bomba olduğunu bilmediğini iddia etti. Albashır, "YPG Türkiye’ye gitmemi söyledi. Neden geldiğimi söylemediler. 3 defa Taksim'e gittim. Dördüncüde patlama oldu" dedi.

Çantanın içinde bomba olduğunu bilmediğini iddia eden terörist, "Neden gittiğimi söylemediler. 3 defa Taksim'e gittim, dördüncüde patlama oldu" şeklinde konuştu.

Terör örgütü YPG'nin Türkiye'ye kendisini gönderdiğini söyleyen Albashır, "Bilal'le birlikte İstiklal Caddesi'ne gittik, yolda o ayrıldı. Tek başıma oraya gittim, banka oturdum. Gelen telefonla çantayı bırakıp ayrılmamı söylediler" dedi.

"UYUŞTURUCU ZANNETTİM"

Çantayı ellediğinde "Yumuşak bir şeydi, uyuşturucu zannettim" diyen terörist, "Giderken parfüm bakıyordum seyyar tezgahtan. Bomba patladı patladıktan sonra koştum" iddiasında bulundu.

Patlamanın ardından önce parfüm aldığını söyleyen terörist, Esenler'den Kanarya'ya korsan taksiyle gittiğini anlattı.

TERÖRİST AHLAM ALBASHIR'İN İFADESİNİN DETAYLARI

Taksim’e gezmek için gittiklerini savunan Albashır, “Olay günü Taksim’e dördüncü kez Bilal ile birlikte gittik. Bilal, çantaya abur cubur koydu. Sonra Bilal’e bir telefon geldi. Bana, ‘Sen bekle, ben geleceğim’ dedi. Bilal’i beklerken bir kozmetik mağazasına girdim. Oradan kendime rimel aldım. Banka oturdum. Çantaya elimle baktığımda, üstte cips vardı. Elimle yokladığımda, altta yumuşak bir şey vardı. Uyuşturucu olduğunu düşündüm” diye ifade verdi.

"PATLAMA OLUNCA KAÇTIM"

Ahlam Albashir, bankta oturduğu sırada ‘Hacı’ kod adlı kişiden telefon aldığını söyleyerek, “‘Çantayı bırak git’ dedi. Ben de çantayı bırakıp yürümeye başladım. Yol üstünde bir parfümcü gördüm. Orada parfüm bakarken patlama gerçekleşti. Kaçmaya başladım. Yolda durdurduğum taksiye bindim. Taksici bana telefonundan patlama olduğunu gösterince ne olduğunu anladım” dedi.


"ÇANTADA BOMBA OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Albashir, savcılıktaki ifadesinin devamında ise “Taksiyle Esenler’e gittim. Oradan da korsan taksiyle Küçükçekmece’deki eve geçtim. Çantada bomba olduğunu bilmiyordum. Beni kardeşlerimle tehdit ettiler. Annem ve babam öldü. 6 kardeşim var. 3’ü Suriye’de savaşta öldü. Biri de sakat kaldı” diye konuştu.

"Savcılığın sevk kararını açıklaması bekleniyor"

Türkiye'ye 27 Temmuz'da Bilal Hassan ile geldiğini yineleyen Arap kökenli Albashır, "Münbiç'te YPG içinde Arap kökenli var mı?" sorusuna, "Var, en ön safta onları kullandılar." yanıtını verdi. Öte yandan, Albashır İstiklal Caddesi'ne giderken Bilal Hassan'ın kaçmak üzere Edirne'ye doğru yola çıktığı tespit edildi. Şüpheliyi, saldırının ardından Esenler'den araçla alıp Küçükçekmece'de yakalandığı eve götüren Ahmed Jarkas ise ifadesinde, korsan taksicilik yaptıklarını, sadece insanları götürüp getirdiklerini iddia etti. Tüm şüphelilerin ifadeleri tamamlanırken, savcılığın sevk kararını açıklaması bekleniyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

taksim bombacı savcılık