Taksiciler, İstanbul'da halkı böyle dolandırmış! Taksiciler Esnaf Odası eski başkanı anlattı!

TAKİP ET

Kısa mesafe gitmek istemeyen ve müşteri seçen taksicilere yönelik yaşanan sorunlar artmaya devam ederken İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın eski başkanı Yahya Uğur çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da yaşanan taksi sorununu çözmek için 8. kez yaptığı 5 bin yeni taksi teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. İBB, sarı taksiler için çözüm aramaya devam ederken sekiz yıl boyunca İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının başkanlığını yürüten Türkiye Esnaf Vakfı Başkanı Yahya Uğur açıklamaları ile dikkat çekti.

“BURADA ORGANİZE BİR İŞ VAR”
Diken'den Ayşegül Kasap'a konuşan Uğur, “Siz bir taksici 5 lira fazla aldı diye 15 gün arabasını bağlıyorsunuz ama bakanlık raporlarıyla 450 tane taksimetrenin firma tarafından kalibre ayarlarıyla oynanarak üç yıl boyunca 16 milyonu dolandıranlara hiçbir ceza yazmıyorsunuz. Bu dolandırıcılığı çok ahlaksız bile olsa bir taksici tek başına yapamaz. Burada organize bir iş var” dedi. 

Üç yıl boyunca 16 milyon insan kurumsal bir ahlaksızlıkla dolandırıldığını belirten Uğur, “Yüzde 10 fazla yazdırmışlar. Oda başkanın arabası da bunların içinde. Ama hiçbirinin aracı da bağlanmadı” şeklinde konuştu.

YENİ BAŞKANA CEZA KESİLMİŞTİ
Yahya Uğur'un dikkat çektiği İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, İBB’ye ithafen “Teklif sürekli önümüze getiriliyor. Ya bir çıkarınız var ya da heyetin aklıyla dalga geçiliyor” ifadelerini kullanmıştı. İBB yöneticisi Orhan Demir de bu ifadelere, “Havalimanında farklı ücretler yazıldığı için ceza kesilen araçlar içinde sizin taksiniz var Eyüp Bey” şeklinde yanıt vermişti.
 

istanbul taksi taksici esnaf ibb taksimetre taksiciler esnaf odası