Tahkim göreve döndürmüştü: MHK'dan 13 hakem için karar

TAKİP ET

Süper Lig'de 31. haftanın maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. MHK, Tahkim'in görevlerine geri döndürdüğü 13 hakemi bu hafta maçlarına atamadı.

ürkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'de 31. haftanın hakemlerini açıkladı. MHK, Tahkim'in görevlerine döndürdüğü 13 hakemi bu hafta maçlara atamadı.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, ligde haftanın maçlarını yönetecek hakemler şunlar:

2 Nisan Cumartesi:
13.30 GZT Giresunspor-Demir Grup Sivasspor: Arda Kardeşler
16.00 Altay-Fraport TAV Antalyaspor: Yasin Kol
16.00 Yukatel Kayserispor-Fenerbahçe: Atilla Karaoğlan
20.30 Galatasaray-VavaCars Fatih Karagümrük: Ali Şansalan

3 Nisan Pazar:
13.30 Kasımpaşa-Gaziantep FK: Yaşar Kemal Uğurlu
16.00 İttifak Holding Konyaspor-Göztepe: Erkan Özdamar
16.00 Aytemiz Alanyaspor-Çaykur Rizespor: Halil Umut Meler
20.30 Trabzonspor-Beşiktaş: Zorbay Küçük

4 Nisan Pazartesi:
20.30 Medipol Başakşehir-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor: Sarper Barış Saka
20.30 Atakaş Hatayspor-Adana Demirspor: Mustafa Kürşad Filiz

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'de görev alan hakem kadrosunu yeniden belirlerken 13 ismi listeden çıkarmıştı. Hem yaş sınırı hem de kulüplerin şikâyetlerini göz önünde bulunduran MHK, bu sezonu tamamlayacak hakemleri güncellemiş, Süper Lig'de düdük çalan; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Aldulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya listeden çıkarmış, Özgür Yankaya sadece VAR hakemi olarak görev alacağı duyurulmuştu.

Ancak bu hakemlerin başvurusunu Tahkim haklı buldu ve TFF Yönetim Kurulu’nun 8 Mart’ta aldığı kararı kaldırdı. Buna karşın MHK, karar sonrası ilk atamalarda bu hakemlere görev vermedi.

tff mhk hakem tahkim süper lig