Suudi Arabistan Prensi Selman, Bahreyn Prensini burnundan öptü

TAKİP ET

Suudi Arabistan Prensi Selman, Cidde Zirvesi'ne katılmak üzere ülkeye gelen Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamed bin İsa Al Halife'yi burnundan öptü.

ABD Başkanı Joe Biden'ın da yer alacağı Cidde Güvenlik Zirvesi, Suudi Arabistan ev sahipliğinde düzenleniyor. Arap ülkelerinin liderleri Arabistan'a gelirken karşılama sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Ülkesine gelen liderleri tek tek karşılayan Selman, Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakanı Selman bin Hamed bin İsa Al Halife'yi burnundan öptü.

2018 yılında Kuveyt'e giden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, ülkenin Emiri Şeyh Sabah'ı da burnundan öpmüştü.

ARAPLARA ÖZGÜ SELAMLAŞMA

Bu olay Arap kültüründe önemli bir samimiyet ve saygı göstergesi olarak kabul ediliyor.  Burundan öpmek, Suudi Arabistan, Birleşmiş Arap Emirlikleri, Kuveyt ve diğer körfez ülkelerine has selamlaşma şekillerinden biri. Ancak, selamlaşanların arasında aşırı samimiyet veya saygı varsa bu selamlaşma şeklinde yaşı küçük olanlar yaşı büyük olanları burnundan öpebiliyor.

KATILAN İSİMLER

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Kuveyt Veliaht Prensi Mişal Al-Ahmed Al-Cabir Al-Sabah, Umman Sultanı Özel Temsilcisi ve Başbakan Yardımcısı Esad bin Tarık bin Teymur Al Said, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife ile Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakanı Selman bin Hamed bin İsa Al Halife, Cidde Havalimanı'da tek tek Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından karşılandı.

 

 

 

Suudi Arabistan Prens Selman Bahreyn burnundan öptü