Suudi Arabistan petrole zam yaptı, akaryakıta zam gelecek mi

TAKİP ET

Brent petrol fiyatlarının varil başına 93 doları aşmasının ardından Suudi Arabistan'dan zam kararı geldi. Petrol piyasasındaki yükselişin Türkiye'de de pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor. İşte detaylar...

Dünyada petrol fiyatlarında büyük artış yaşanıyor. Brent petrolün vari fiyatı 93,60 seviyesinde seyrediyor. Artış nedeniyle Suudi Arabistan petrol fiyatlarına zam yaptı.

Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, Mart itibarıyla ABD’deki müşterilere sattığı petrolün varil fiyatını 30 sent artırırken, Avrupalı müşteriler varil başına 70 sent ile 2,30 dolar arasında daha fazla ödeme yapacak. Uzakdoğu ülkelerine gönderilen petrolün varil fiyatında da 30-70 sent arasında artış yapıldı.

AKARYAKIT FİYATLARINI ETKİLİYOR
Petrol piyasasındaki yükselişin aynı şekilde yurt içinde de pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor. 2014’ten bu yana en yüksek seviyesine ulaşan petrol fiyatları, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının doğrudan belirlenmesinde önemli bir etken.

Salı günü benzinin litresine 39 kuruş, motorine 32 kuruş zam yapıldığını duyurulmuştu. Çarşamba günü ise LPG otogazın litre fiyatında 40 kuruş artış yaşanmıştı. Ancak 8 Şubat'tan geçerli olmak üzere akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar bekleniyor.

Akaryakıtta zam yağmuru: Benzin ve motorine büyük zam! 16 liraya dayanacak

petrol akaryakıt arabistan benzin motorin piyasa dolar varil