Suudi Arabistan'dan yeni umre kararı

TAKİP ET

Koronavirüs salgını nedeniyle umre ziyaretlerini askıya alan Suudi Arabistan'dan yeni bir karar geldi. Arabistan, aylık 2 milyon kişinin kabul edileceğini açıkladı. Ayrıca Arabistan, hangi ülkelerin ve kaç kişinin belirleneceğini ifade etti.

Koronavirüs nedeniyle son 1.5 yıldır umre ziyaretlerine izin vermeyen Suudi Arabistan'dan yeni bir adım geldi. Arabistan, yurt dışından umre için geleceklere kapılarını kademeli olarak açma kararı aldı. Ayrıca Arabistan, virüs aşısı olanları kabul edecek.

Umre ziyaretleri için başvuru alınacağını ve aylık toplam 2 milyon kişinin kabul edilceğini belirten Arabistan, umrecilerin hangi ülkelerden kabul edileceği ve sayılarının belirlenmesi konusunda yetkili makamlarla koordinasyon içinde olduklarını ifade etti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansının servis ettiği haberde, umreye gelenlerin sayısının aylık 60.000’den 2 milyona çıkarılacağı belirtildi. Sosyal mesafe kuralları kapsamında ziyaretçi alınacağı belirtilirken, umre başvurusu yapacaklardan Covid-19 aşı belgesinin istendiği kaydedildi.

Ekim ayından beri ülke içinde yaşayanların umreye gitmesine izin veren Suudi Arabistan yönetimi aşı olmasına rağmen “yasaklı ülkelerden” gelenlerin karantinaya alınacağını da açıkladı.

arabistan hac umre suudi arabistan