Sutopu Federasyonu'nun fotoğrafı tartışma yaratmıştı... Arkasındaki gerçek ortaya çıktı!

TAKİP ET

Türkiye Sutopu Federasyonu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf tartışmalara neden olmuştu. Fotoğrafın arkasındaki gerçek ortaya çıktı. İşte detaylar...

BERAT TEMİZ / AYKIRI

Türkiye Sutopu Federasyonu, sosyal medya hesabından İsrail’de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne katılacak kadın ve erkek milli takımlarının fotoğrafını paylaştı.

"Avrupa Şampiyonası elemelerinde İsrail'de mücadele edecek Erkek Milli Takımımıza ve Sırbistan'da eleme maçları oynayacak Kadın Milli Takımımıza başarılar dileriz" ifadeleri kullanılan fotoğrafta erkekler mayolu, kadınları ise havuz içinde sadece başları görünür şekilde yer aldı.

Bu paylaşım, sosyal medya kullanıcıları tarafından tartışma konusu oldu. Söz konusu fotoğrafın arkasındaki gerçek ise farklı çıktı. 

Sutopu sporcusu olan Avukat Deniz Akbıyık, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akbıyık, "Milli sporcu, sutopçu ve feminist bir hukukçu olarak bu hususta bir iki kelamım olacak. Biliyorsunuz normalde herkesten çok tepki gösteririm. Fakat bu fotoğrafın arka planı farklı.

Takımla konuştum; fotoğrafçı kampa geldiği sırada kadın takımının mayoları daha dağıtılmamış. Takımda herkes farklı gözükmesin diye kadınlar suyun içinde çekilmeyi tercih etmiş. Mayolar dağıtıldıktan sonra yayınlanan görselde herhangi bir sansür gayesi gözetilmemiş. Hepiniz onlardan haberdar olduysanız şimdi desteğimizi konuşma zamanı." dedi.

sutopu sutopu federasyonu spor sansür mayo erkek kadın fotoğraf sosyal medya deniz akbıyık