'Susurluk' yapılanmasında yer alan Oğuz Yorulmaz'ın annesi: Oğlum 93-94 kişiyi öldürdüklerini söyledi

TAKİP ET

Usta gazeteci Uğur Dündar, "Susurluk Çetesi" olarak hatırlanan yapılanmada bulunan polis memuru Oğuz Yorulmaz'ın annesi Nurhan Yorulmaz ile geçmişte yaptığı söyleyişi köşesine taşıdı. Dündar, anne Yorulmaz'ın "Bana 93-94 kişiyi öldürdüklerini söyledi. Devlet adına, PKK'yı destekledikleri için öldürmüşler" dediğini yazdı.

Sözcü yazarı Uğur Dündar, bugünkü köşesinde "Susurluk Çetesi" olarak anılan yapılanmada yer alan polis memuru Oğuz Yorulmaz'ın annesi Nurhan Yorulmaz ile yıllar önce yapılan söyleşiyi yazdı. 

Susurluk JİTEM davasında tarihi karar: Mehmet Ağar ve diğer sanıklar yeniden yargılanacak!


Oğuz Yorulmaz'ın bu dönemde birçok ismi öldürdüğünü belirten anne Yorulmaz, "Bana 93-94 kişiyi öldürdüklerini söyledi. Devlet adına, PKK'yı destekledikleri için öldürmüşler" dedi.

"ONLARI ORTADAN KALDIRMAKTI GÖREVLERİ"
Özel Harekat Dairesi'nde kurulan bir ekibe katılan Oğuz Yorulmaz'ın bu oluşuma nasıl dahil olduğunu anlatan Nurhan Yorulmaz, "O zaman Başbakan Tansu Çiller'di. Mehmet Ağar da İçişleri Bakanı. İbrahim Şahin (Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili) ve isimlerini şimdi hatırlayamadığım daha birçok kişi bu ekibin içindeydi. PKK'ya yardım eden iş adamları, uyuşturucu tüccarları vardı. Onları ortadan kaldırmaktı görevleri" dedi.

"VATAN İÇİN YAPTIKLARINI SANIYORLARDI"
Devletin bazı isimleri öldürün emri verdiğini söyleyen anne Yorulmaz, oğlunun kandırıldığını belirterek "Vatan için yaptıklarını sanıyorlardı. Oğuz çok geç anladı. “Ben bu pisliğin içine nasıl düştüm anne?” diyordu. Ama çok geçti. Onlardan ayrılması mümkün değildi. Bunu yaptıklarında kardeşi kardeşe bile vurdururlarmış. “O yüzden ayrılamadım anne, ayrılamıyorum” derdi. Melek gibi evladımı devlet çete yaptı" ifadelerini kullandı.

susurluk susurluk çetesi mehmet ağar oğuz yorulmaz polis derin devlet