Suriyeliler hakkında karar: Suriye'ye geçişler durduruldu!

TAKİP ET

Sığınmacı sorunu tartışılırken dikkat çeken bir karar alındı. Milliyet'in haberine göre Suriye'ye geçişler ikinci bir talimata kadar durduruldu. Sadece cenaze ve hastalık gibi mazeretlerde geçişlere izin verilecek.

Türkiye'de sığınmacı sorunu ve Suriyelilerin geri dönüşü tartışılmaya devam ediyor. Bayram için ülkelerine giden Suriyelilerin geri dönmemesinin gündeme gelmesinin ardından dikkat çeken bir karara imza atıldı.

Milliyet’in haberine göre, 21 Nisan'dan itibaren Suriye’ye gitmek için bölgeye ulaşan ailelerin kapılardan geçişleri durduruldu. Suriye'ye geçişlerin ikinci bir talimata kadar durdurulduğu, sadece cenaze, hastalık gibi mazeret bildirenlere geçiş izni verildiği kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, internet üzerinden online randevu sistemine kayıt yaptıran ailelerin ilk grubu Azez'e açılan Bab el Salama, bir bölümü ise Çobanbey sınır kapısından (el-Rai) Suriye'ye geçti. Bab el Salama Sınır Kapısı Müdürlüğü, 19 Nisan tarihi itibarıyla sığınmacı ailelerden 361 kişinin Türkiye'den Suriye'ye giriş yaptığını duyurdu.

SOYLU 'KISITIMIZ VAR' DEMİŞTİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan tartışmaların ardından 'Bu bayram ve önümüzdeki bayram için güvenli bölgelere gidiş konusunda kısıtımız söz konusu. Bayramda gidişlerine müsaade etmeme konusunda kısıtımız var' ifadesini kullanmıştı.

suriye suriyeliler milliyet suriyeye geçiş bayram ziyareti bayram sığınmacı soylu içişleri