Suriyeli ve Afganlar arasında çok popüler olan kılıç kemeri kimin yaptığı ortaya çıktı!

TAKİP ET

İstanbul, Başakşehir'de, 21 Şubat'ta bekçilerin durdurduğu kişinin üzerinden kemer görünümlü kılıfın içinden 60 santimetrelik kılıç çıkmasıyla gündem olan kemeri kimin yaptığı ortaya çıktı.

Türkiye’de çoğunlukla yabancı uyrukluların üzerinden çıkan kemer görünümlü kılıç tartışması devam ediyor. 2018 yılında Bursa'da ve geçtiğimiz yıl da bir Suriyelinin üzerinde çıkan kemer görünümlü kılıcın nerede satıldığı merak konusu olmuştu. 

Gaziantep'te yaşayan bir Suriyelinin sosyal medya üzerinden kemer kılıç satışı yaptığı ortaya çıktı.

Tiktok’ta kemer kılıçları paylaşan yabancı uyruklu kişiye çok sayıda sipariş verildiği belirtiliyor. 

"BAŞAKŞEHİR’DE BİR SURİYELİDE BULUNMUŞTU"

İstanbul, Başakşehir'de, 21 Şubat’ta bekçilerin durdurduğu kişinin üzerinden kemer görünümlü kılıfın içinden 60 santimetrelik kılıç çıkmıştı. Tartışma yaratan kemer görünümlü kılıçların nerede üretildiği merak konusuydu.

Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli çarşı ve mahalle bekçileri önceki akşam saatlerinde Güvercintepe Mahallesi'nde, şüphelendikleri yabancı uyruklu bir kişiyi durdurdu. Üst araması yapan ekipler, kişinin üzerindeki kemeri çıkardı. Kemerin içinde 60 santimetre uzunluğunda kılıç çıktı. Gözaltına alınan yabancı uyruklu kişi, ifadesi alınmak üzere polis merkezi amirliğine götürüldü.

"2018'DE DE SURİYELİLERİN ÜZERİNDEN ÇIKMIŞTI"

Kemer görünümlü kılıç olayı 2018 yılında da meydana gelmişti. Bursa'da Suriyeli uyruklu 3 kişi, yine Suriyeli uyruklu bir kişiyi gasp etmişti. Suriyeliler, gasp ettikleri kişiyi kemer görünümlü kılıçla tehdit ederek 3 cep telefonu ve 500 lirayı almıştı.

 

İstanbul'da şok olay: Yabancı uyruklu şahsın üzerinden kemer görünümlü 60 santimlik kılıç çıktı

kemer kılıç afgan suriyeliler gündem haber