Suriyeli ehliyetsiz sürücü çarptı, babası hayatını kaybetti, Emre Turan isimli genç yaşananlara isyan etti!

TAKİP ET

Emre Turan isimli genç, İstanbul Güngören'de ehliyetsiz bir Suriyelinin çarpması sonucu babasını kaybetti. Video paylaşarak yaşananlara isyan eden Turan, muhatap bulamadıklarını söyledi. Turan, çarpan kişinin denetimle serbest kaldığını ve nerede olduğunu bilmediklerini belirtti. Turan, Suriyelinin, "Covid-19 oldum" diyerek toplantıya bile katılmadığını, gelen avukatın ise 20 dakika kahve ve sigara içtikten sonra "Uzlaşmayacağız, başınız sağ olsun" diyerek kendileriyle dalga geçtiğini söyledi.

CEMRE DAĞAŞAN / AYKIRI

İstanbul Güngören'de kaldırımda yürüdüğü esnada Suriye uyruklu ehliyetsiz bir kamyon sürücüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ali Turan'ın oğlu Emre Turan, yaşananlara sosyal medya üzerinden isyan ederek, "Bu sizin de başınıza gelebilir. Umarım bu hususta bir farkındalık oluşur" dedi. 

15 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI, HAYATINI KAYBETTİ
15 Nisan Perşembe günü  saat 17.55 sıralarında İstanbul Güngören'deki Sanayi Mahallesi Çinçindere Caddesi üzerinde ilerleyen 34 DIV 832 plakalı kamyonet sürücüsü, hakimiyetini kaybederek ilk önce o sırada kaldırımda yürüyen Mehmet Ali Turan'a, ardından ise park halindeki minibüslere çarpmıştı. Güvenlik kameralarına da yansıyan feci kaza sonrası Mehmet Ali Turan kaldırımın yanındaki duvara savrularak ağır şekilde yaralanırken, kamyonu sürücüsü ise hafif şekilde yara aldı. Turan, olay yerindeki iş arkadaşlarının ilk müdahalesi sonrası bölgeye  intikal eden sağlık ekipleince Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yoğun bakıma alınan talihsiz adam, 15 günlük yoğun bakım sürecinin ardından hayatını kaybetti. 

SURİYELİ SÜRÜCÜNÜN AKIBETİ BİLİNMİYOR
Kaza sonrası polis tarafından yakalanan Suriye uyruklu kamyonet şoförü ise kazada hayatını kaybeden Mehmet Ali Turan'ın oğlu Emre Turan'ın ifadesine göre adli süreç işlerken denetimli serbestlik ile salıverildi. Yaşananlara Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile isyan eden Emre Turan, "Aracın sürücüsü ehliyetsiz bir Suriyeliydi. Kaza sonrası emniyet mensuplarınca yakalandı ancak akabinde süreç işlerken denetimli serbestlik ile salındı. Şu an kendisinin akıbeti hakkında herhangi bir bilgim yok" dedi.  "BU MÜNFERİT BİR OLAY DEĞİL"
Yayınladığı video ile yetkilere ve halka seslenen Emre Turan ise bu olayın yalnızca babasının başına gelmediğini belirterek, "İçerisinde bulunduğumuz bu olay, münferit bir olay değil. 'Suriyeli', 'ehliyetsiz' ve 'kaza' gibi anahtar kelimeler ile bir arama yaparsanız, farklı bir kaç habere daha rastalayacaksınız. Fakat bende durumun bundan daha vahim olduğu izlenimi uyandığı için bu konuda video çekme kararı aldım" dedi. 

COVİD OLDUĞUNU SÖYLEYİP GÖRÜŞMEYE KATILMADI
Yaşanan talihsiz olayın perde arkası ve mahkeme süreci hakkında da açıklama yapan Emre Turan, söz konusu ehliyetsiz Suriyeli'nin Covid-19 olduğu bahanesi ile arabulucuyla görüşmeye fiilen katılmadığını, bunun neticesinde kendisine sunulan telekonferans yöntemini de kullanmadığını dile getirdi. 

CEZA MAHKEMESİ DURUŞMASI 16 EYLÜL'DE
Önceki duruşmalara katılmadığı iddia edilen Suriyeli şahsın, 16 Eylül günü görülecek olan Ceza Mahkemesi'nin duruşmasına katılıp katılmayacağı ise bilinmiyor.

suriyeli güngören istanbul emre turan ehliyetsiz kaza avukat