Suriye ile görüşmeler başlayacak mı? Çavuşoğlu'ndan yeni açıklamalar

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ile ilgili yeni açıklama yaptı. "Muhaliflerle Esad barışmalı" açıklaması hakkında konuşan Çavuşoğlu, kendisine destek olan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Muhalefetle Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı bir barış olmaz, bunu hep söylüyoruz” açıklaması hakkında yeniden konuştu.

Basın açıklaması düzenleyen Çavuşoğlu, "Kalıcı barış için bu anlaşmanın şart olduğunu söyledik. Rejim ve muhalefet uzlaşmalı dedik. Benim söylediğim buydu" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Kalıcı barış için bu anlaşmanın şart olduğunu söyledik. Rejim ve muhalefet uzlaşmalı dedik. Benim söylediğim buydu. Muhalefetin müzakere heyeti kurması amacı neydi? Bu müzakere heyetinin amacı, hükümetin geçiş sürecini Esad rejimi ile müzakere etmek. Biz rejimle muhaliflere ilk kez bir araya getirmeye çalışmıyoruz. Ama Suriye’de kalıcı bir istikrar ve barış için bunu söyledik. Söylemeye devam ediyoruz. Bu sözleri çarpıtmak isteyenler çarpıtabilir. Onların da kim olduğunu biliyoruz. Bayrağımıza el uzatanların elleri kırılır."

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Suriye’de kalıcı bir barış için bunların gerçekleşmesi lazım diyen Çavuşoğlu, kendisine destek veren MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de teşekkür etti.

Bahçeli,  “Dışişleri bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir. Türkiye'nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir.” demişti.

Suriye Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri