Suriye'den Adana'ya kaçak geldi, ormanlarımızı yaktı, PKK'ya eleman temin etti!

TAKİP ET

Suriye'den "Savaştan kaçtım" diyerek Türkiye'ye giren şahsın PKK'lı olduğu ortaya çıktı. Terör örgütünden aldığı talimatla orman yakan M.Ş.S'nin aynı zamanda sığınmacı ve kaçaklarla iletişime geçerek PKK'ya eleman temin ettiği belirlendi.

Suriye'den bir yıl önce kaçak bir şekilde Türkiye'ye gelen ve Adana'da yaşadığı öğrenilen M.Ş.S., Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü YPG/PKK adına faaliyet gösterdiği iddiasıyla tutuklandı. Suriye'de bulunan eşinin bir akrabası ile görüntülü görüşmeler yapan M.Ş.S'nin, "Bana bol paralı bir iş var yapar mısın?" diyen PKK/YPG üyesi Ezuz Halil El Turgi ile pazarlık yaptığı ortaya çıktı. Sanık hakkındaki 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlaması ile hazırlanan iddianame, Adana 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Suriye uyruklu şahsın terör örgütü üyeleri ile bağlantısı olduğu, örgütsel toplantılara katıldığı ve PKK/YPG için propaganda yaparak örgüte eleman topladığı  yer aldı. 

KAÇAK YOLLARDAN GELMİŞ
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırlamış olduğu iddianamede yurt gelirinde pek çok noktada aynı anda başlayan yangınlara vurgu yapıldı. İddianamede, bölücü terör örgütü PKK/YPG üyelerinin ülkeye kaçak yollarla giriş yapan kişi ve mültecileri sabotaj ve saldırı yapmak amacıyla kullandığı ifade edildi. Söz konusu kundakçının da Suriye üzerinden bir sene önce yurda kaçak şekilde giriş yaptığı belirtildi. Sanık, üzerine atılı suçlar hakkında çok önemli itiraflarda bulundu 

"ÖNÜNE NE GELİYORSA YAK"
Kendisine yöneltilen suçmalamar hakkında konuşan Suriyeli M.Ş.S.'nin, “Suriye'de eşimin akrabası olan YPG/PKK üyesi Ezuz Halil El Turgi'yi arkadaşımın telefonundan görüntülü aradım. Bana 'Bol paralı bir iş var yapar mısın?' dedi. Ne yapacağımı sorduğumda, 'YPG adına çalışıyorum, bizde para çok, Adana'da orman yak, araç yak, TIR yak, tarla yak, önüne ne geliyorsa yak, yaktığın ateşin büyüklüğü kazanacağın paranın büyüklüğünü belirleyecek. Ben de kabul ettim” dediği öğrenildi. 

"KİMSEDEN KORKMA, SENİ YAKALAYAMAZLAR"
Suriye'de bulunan terörist Ezuz Halil El Turgi'nin yapacağı saldırılar için kendisinden delil istediğini belirten M.Ş.S., “Bana ‘Yakacağın ormanın, aracın yanına gittiğinde eline bir kağıt al, kağıt üzerine tarih, saat ve yeri yaz. Benzin dökerek yangın çıkar videolu bir şekilde kamera kaydı yap, bu kaydı bana at, yapmış olduğun eyleme göre sana bin veya 2 bin dolar havale yaparım. Hiç kimseden korkma seni yakalayamazlar, bir şey yapamazlar, söylediklerimi yapmazsan beni aldattığını düşünürüm.' dedi” ifadelerini kullandı. Açıklamalarına devam eden M.Ş.S., Suriye'de yer alan terörist Turgi'nin yalnızca kendisi ile irtibata geçmediğini, Ankara'da ve Konya'da yer alan diğer bazı kişilere de benzer tekliflerde bulunduğunu öne sürdü. 

15 YIL İLE YARGILANACAK
Tutukluluk hali devam eden Suriyeli M.Ş.S.'nin, kendisine yöneltilen, 'terör örtütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edileceği öğrenildi.

suriye adana orman yangını pkk suriyeli orman yangın terör örgütü