Süreyya Ayhan "Milli sporcu" kontenjanından öğretmen oldu!

TAKİP ET

Eski milli atlet Süreyya Ayhan Kop, milli sporcu kontenjanı ile öğretmen olarak atandı. Eğitim döneminin başlamasıyla ders başı yapacak olan Ayhan, Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Yavuz Selim Ortaokulunda beden eğitimi öğretmenliği yapacak. 

Kariyeri rekorlarla dolu olan 42 yaşındaki eski milli atlet, 3 ay önce Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ‘milli sporcu’ kontenjanı ile Yavuz Selim Ortaokulunda beden eğitimi öğretmenliği kadrosuna alındı. 

Hürriyet'ten Zülal Atagün'ün haberine göre, Süreyya Ayhan, “Beden eğitimi öğretmeni olmayı çok istiyordum. İstediğim şey gerçek oldu. Ankara’da bir okula atandım. Çok heyecanlıyım. Müdür bey ve yardımcılarıyla bugünlerde çok yoğun çalışıyorum. Her şeyin güzel olacağına inanıyorum. Umarım herkes için hayırlı olur” dedi.

TÜRKİYE REKORU HALA KENDİSİNDE 
Fenerbahçe, ENKA gibi takımlar için koşan atlet, 2001 yılında Dünya Atletizm Şampiyonası’nda finalde rakibini eleyerek altın madalya kazanan ilk Türk atlet unvanını aldı. Aynı yıl Avrupa’da yılın en başarılı kadın atleti seçildi.

2003 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda gümüş madalya alan Ayhan, hâlen 3:55.33 ile 1500 metre kadınlar Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor. 2009’da önceki yıllarda doping aldığı gerekçesiyle yaşam boyu pistlerden men cezası aldı.

süreyya ayhan milli sporcu öğretmen atlet