Süper Lig şampiyonuna müjde! UEFA ve FIFA Rusya'yı men etti, Türk takımları sevindi

TAKİP ET

FIFA ve UEFA, Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rus kulüplerini ve Rusya Milli Takımı'nı bütün turnuvalardan men etti. Sözkonusu durum ise Türk takımlarına yarayacak. İşte Rusya'nın men edilmesinden sonra Türk takımlarını bekleyen müjde...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından FIFA ve UEFA, Rus kulüplerini ve milli takımını tüm organizasyonlardan men etti. Rus kulüpleri ve milli takımı ikinci bir duyuruya kadar FIFA ve UEFA organizasyonlarında mücadele edemeyecek.

SÜPER LİG'E MÜJDE
Bu karar sonrası Süper Lig şampiyonu ve Türk takımları için avantaj yaratacak. Son dönemde Avrupa’da aldığı başarısız sonuçlarla ülke sıralaması olarak geride kalan ve Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım hakkını kaybeden Türkiye, Rusya için alınan karar sonrası ümitlendi.

Sözcü'de yer alan habere göre UEFA’nın Rusya ile ilgili aldığı karar yeni sezonda da geçerli olursa Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi’ne katılım için iki eleme maçı değil tek eleme maçı oynayacak. Yani ligi ilk sırada bitiren takımımız direkt olarak playoff turuna katılacak.

DİREKT KATILIM İHTİMALİ
Süper Lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılması için sadece Rusya’nın Avrupa kupalarından men edilmesi yeterli değil. Savaşın bir diğer tarafı Ukrayna takımlarının da Rus takımlarıyla birlikte Avrupa’dan men edilmesi gerekiyor.

Rusya ve Ukrayna’nın aynı anda Avrupa’dan men edilmesi halinde Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında 13.’lükten 11.’liğe yükselecek. Ancak bu durum da tek başına yeterli olmuyor.

Bu ihtimal zor gözükse de Süper Lig’i şampiyon tamamlayan takımımız, Rusya ile ilgili karar bozulmadığı takdirde Devler Ligi’ne eleme oynamadan katılabilmesi için şu şartların da gerçekleşmesi gerek;

1- Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takımın kendi liginde de Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde etmesi.
2- Avrupa Ligi’ni kazanan takım liginde Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde etmeli.

Bu durum gerçekleşirse 1 takım kontenjanı boşa düşecek. Bu da geçtiğimiz sezon sıralamada 13. olan Türkiye’nin şampiyonunu Şampiyonlar Ligi’ne direkt gönderebilmesi anlamına gelecek.

TRABZONSPOR İÇİN 30 MİLYON EURO
Süper Lig mevcut durumda 66 puanla lider olan ve şampiyonluğun en büyük favorisi haline gelen Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılımı 30 milyon Euro ekstra gelir sağlayacak.

süper lig şampiyonluk şampiyon uefa fifa rusya trabzonspor avrupa kupa