Süper Lig'de yeni yayın ihalesinde 2 şirket yarışıyor, en yüksek teklif belli oldu

TAKİP ET

Süper Lig'de yayın ihalesini kazanacak firma merak konusu oldu. İlk teklifleri TFF ve Kulüpler Birliği kabul etmezken tüm paketler için iki kuruluş teklif verdi. beIN Sports ve Saran Medya'nın teklif ettiği rakamlar belli oldu.

Süper Lig'in yayıncısının belli olmasına kısa bir süre kala ihalede beIN Sports ve Saran Medya'nın teklif ettiği rakamlar belli oldu. Verilen en yüksek teklif de ortaya çıktı.

NTV Spor'un haberine göre; Futbolda 2022-23 sezonundan itibaren Spor Toto Süper Lig ve 1. Lig maçlarının yayın hakları için düzenlenen ihalede ilk teklif verme süreci sona erdi. İhaleye katılan firmaların teklifleri belli oldu.

Paketlerin tamamı için iki firma teklif sundu. Mevcut yayıncı beIN Sports ile Saran Medya tüm paketlere; TRT, Turkuaz, Türk Telekom, Sportsradar ve Türk Telekom ise haber amaçlı özet vs. yayınlarına talip oldu.

EN YÜKSEK TEKLİF 2 MİLYAR TL
Buna göre, beş yıllık süre için verilen en yüksek teklif 2 milyar TL oldu. Yaklaşık 146 milyon Dolar'a tekabul eden bu rakam yüzde 10 oranında artabilecek. İlk teklif yıllık 2 milyar 500 milyon TL olacaktı; ancak daha sonra bu rakam 2 milyar TL'ye düşürüldü. Yayın ihalesi için verilen ikinci teklif ise 5 yıl için 500 milyon Dolar oldu. İkinci teklifte gelir paylaşımı da önerildi.

Kuruluşlar hafta sonuna kadar yeni tekliflerini TFF'ye iletecek. Hafta sonu yapılacak pazarlıklar sonrası yayın ihalesinin sonucunun Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

 

 

en yüksek teklif ihale süper lig yayıncı kuruluş saran bein sports yayın ihalesi tff