Süper Lig'de tarihe geçen maç: Göztepe küme düştü, Gaziantep ile Fair Play'de kazandı

TAKİP ET

Süper Lig'de Göztepe ile Gaziantep FK arasında oynanan yıllarca unutulmayacak bir maç oynandı. Ligin 34. haftasında oynanan mücadeleye 90+4. dakikasında yaşananlar damga vurdu.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Gaziantep FK, evinde ağırladığı Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Bu skorla Göztepe'nin küme düşmesi kesinleşirken, karşılıklı yapılan Fair Play'ler mücadeleye damga vurdu. 

Maçın son anlarına kadar 0-0 beraberlikle geçilen maçın 90+2. dakikasında Göztepe, Jahovic ile gol atarak 1-0 öne geçti. Göztepe’nin orta sahada kazandığı serbest vuruş hakem atışıyla başlarken, kalecinin önde olduğunu gören Soner Aydoğdu doğrudan kaleyi hedef aldı. Direkten dönen topu Adis Jahovic ağlarla buluşturarak Göztepe’yi 1-0 öne geçirdi.

GÖZTEPE KALEYİ AÇTI
Ancak Göztepeli futbolcular, bu golün Fair Play ruhuna aykırı olduğunu düşünerek küme düşmeyi göze alarak Gaziantep FK’nın gol atması için kaleyi açtı. Gaziantep’te Joao Figueiredo santradan sonra topu alıp doğruca kaleye gitti ve skoru 1-1’e getirdi.

PENALTIYI BİLEREK DIŞARI ATTI
Maç bu skorla bitecek derken, Gaziantep FK bir pozisyon daha yakaladı ve penaltı kazandı. Ancak bu kez topun başına geçen Muhammet Demir, Göztepe’nin jestine karşılık vererek topu dışarı attı.

GÖZTEPE KÜME DÜŞTÜ
İki takım oyuncularının Fair Play ruhuna yakışan tavrı alkış toplarken, Göztepe 1-1 biten maçın ardından matematiksel olarak Süper Lig’den düştü. İzmir temsilcisi 28 puanla, 16. sıradaki Giresunspor’un 12 puan gerisinde yer aldı.

"PENALTIYI ATMADIĞIM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM"
Öte yandan maçın son dakikasında kazanılan penaltıyı bilerek auta atan Gaziantep FK forveti Muhammet Demir, maçtan sonra şu ifadeleri kullandı:

"Soner’in pozisyonu olmasa 0-0 bitecekti. Gol attılar. Takım küme düşecek olmasına rağmen, 3 puan almaları gerekmesine rağmen bize müsaade ettiler. Golü attık, bir dakika sonra penaltı kazandık. Gole izin vermeseler, penaltı da olmayacaktı. Hala tuhaf hissediyorum. Hiç pişman değilim penaltıyı atmadığım için. Vicdanım çok rahat. Göztepe o fair play’i göstermeseydi penaltı da olmazdı. Penaltıyı atıp sevinmek içimize sinmezdi. Kesinlikle pişman değilim.”

 

süper lig tff futbol göztepe gaziantep küme düştü fair play