Sünnet düğününde takı olarak 'damacana' taktı!

TAKİP ET

Damacana su, üst üste zamlarla 'lüks ürün' haline geldi. Depozito 55 TL'ye çıktı, sünnet düğününde bir vatandaş 'takı olarak' damacana taktı.

Geçtiğimiz hafta damacana sulara markasına göre 2 ila 3 liralık zamlar gelince 19 litrelik damaca suyun fiyatı 15 ila 19.5 TL seviyesine fırladı. 

Sözcü gazetesinden Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre  SUDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu, 2020 yılında kişi başına düşen ortalama damacana su tüketiminin 71 litre olduğunu hatırlattı. Bahsi geçen rakamın bu yıl 68 litreye gerilemesinin beklendiğini söyledi.

DÖVİZ KURU
 Son dönemde gelen zamların ardında plastik hammadde ve taşımacılık maliyetlerindeki artışın olduğunu söyleyen Karamehmetoğlu, dolar kurundaki artışın etkisini ise “Döviz kurundaki yükseliş, ambalaj hammaddesi olan plastik fiyatlarının aşırı yükselmesine sebep oldu. Sektörümüzdeki maliyet artışında döviz kurundaki artış ile birlikte, artan ambalaj ve enerji girdileri, artan işçilik maliyetleri, nakliye gibi maliyet kalemleri etkili” sözleri ile açıkladı.

DEPOZİTOSU 55 LİRA OLUNCA DAMACANA TAKTILAR
Su bayiliği yapan Ahmet Arslan'ın oğullarına yaptığı sünnet töreninde damaca fiyatlarındaki artışa dikkat çekmek isteyen meslektaşları, Halil ve İsmail'e depozitosu 55 lira olan damacana taktı.

damacana sünnet su takı damacana su bidon sünnet düğünü zam