Süleyman Soylu: "Taksim'e bombayı bırakan kişinin Afrin'den geçtiği konusunda değerlendirmemiz var"

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin konuştu. Soylu, "Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını belirten Soylu, "Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var" dedi.

Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı:

“İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var.

Ve yine elbette ki bu olay hiç olmasaydı, hiç can kaybımız olmasaydı ama şu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız, sınırın içerisinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içerisinde binlerce kahramanımız sadece terörü engellemekle mücadele ediyor.

Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı.”

İstiklal Caddesi Süleyman Soylu Taksim