Süleyman Soylu'nun hedef aldığı Mustafa Çalışkan'a AK Parti'den destek

TAKİP ET

Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'e koruma polisi verilmesinde hedefine aldığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'a AK Parti'den destek geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun organize suç örgütü yönetmek suçlamasıyla aranan Sedat Peker'e koruma polisi verilmesinde sorumluluğu olduğunu belirttiği ve emniyet kulislerinde açığa alınacağı konuşulan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'a AK Partili milletvekilinden destek geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Twitter hesabından Soylu'nun hedef aldığı Çalışkan'a destek açıklaması yaptı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan: Süleyman Soylu'nun açıklamalarından toplum rahatsız


Çalışkan'a sahip çıkan Çamlı, "Emperyalist bir darbe girişimi olduğu açık olan, 15Temmuz ihaneti akşam ilk saatlerden itibaren meydanlarda olduğuna şahidim... O geceye ait birkaç resmi olsa da albüm çıkar mı bilmem..." ifadelerini kullandı.


NE OLMUŞTU?
Bakan Soylu, Sedat Peker'e koruma polisi verilmesinde Mustafa Çalışkan'ın sorumluluğu olduğunu işaret etmişti. Öte yandan koruma polisi verildiğine dair belgelerde Çalışkan'ın imzası olduğu medyaya servis edilmişti.

Mustafa Çalışkan, Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'a konuşmuş ve “Türkiye’deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar çok merak ediyorum. Çıksın bir görelim bakalım. Türkiye’de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim” demişti.

süleyman soylu sedat peker koruma polisi mustafa çalışkan emniyet ak parti ahmet hamdi çamlı erdoğan