Süleyman Soylu'nun "Askeri casusluk değerlendirmesi var" dediği İsrailli çift, özel uçakla ülkesine döndü

TAKİP ET

AKP'de dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Süleyman Soylu'nun Erdoğan'ın konutunun fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan İsrailli çift için "Siyasal ve askeri casusluk' değerlendirmesi var' demesinin ardından İsrailli çift bugün özel uçakla ülkesine döndü.

Türkiye ve İsrail arasında geçtiğimiz hafta krize neden olan Çamlıca Kulesi'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan İsrailli çift ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

"Siyasal ve askeri casusluk" suçlamasıyla tutuklanan İsrailli Natalie ve Mordi Oknin çifti, bugün sessiz sedasiz serbest bırakıldı ve özel uçakla ülkelerine döndü.. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile Başbakan Naftali Bennett ise ortak açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun olay hakkında dün söylediği sözler dikkat çekti. 

"KONUTUNU İŞARETLEMİŞLER, ASKERİ CASUSLUK DEĞERLENDİRMESİ VAR"
Soylu, İsrailli çift ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Birtakım çekimler yaparken Sayın Cumhurbaşkanı'mızın konutunu, ikametini de çekmişler. Sadece bununla da yetinmemişler aynı zamanda buraya yoğunlaşmışlar, bununla da yetinmemişler aynı zamanda işaretlemişler. Bunu orada gören güvenlik unsurları, meseleye müdahale etti. İş, eldeki bilgilerle savcılıklara intikal etti. Burada da savcılıklar kanun, hukuk çerçevesinde bir değerlendirme ortaya koydular, tutuklama gerçekleşti. Bundan sonrası süreç, mahkeme sürecidir. 'Siyasal ve askeri casusluk' suçu diyebileceğimiz bir değerlendirme var. Mahkemeler ilerleyen süreçte, kendi kararlarını vereceklerdir"

süleyman soylu israilli çift erdoğan israil askeri casusluk ajan çamlıca kulesi