Süleyman Soylu kendisini çeken vatandaşa tepki gösterdi: "Ya çekme, şunu çekme ya"

TAKİP ET

Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisini videoya çeken vatandaşa tepki gösterdi. Soylu, "Ya çekme, şunu çekme ya. Ne kadar çekmeyi seviyorsunuz" dedi.

AYKIRI / HABER MERKEZİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve yıkımların olduğu Şanlıurfa'da aşırı yağışlar nedeniyle 15 Mart'ta sel felaketi meydana geldi. Kentteki ev ve iş yerlerini su bastı, arabalar cadde ve sokaklarda sürüklendi.

Adıyaman'ı da etkileyen sel felaketinde toplam 20 kişi hayatını kaybetti.  Yaşanan selin ardından temizlik ve altyapı çalışmaları sürüyor.

Selin ardından bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, incelemelerde bulunduğu esnada çarpıcı bir olay yaşandı.

Soylu, kendisini cep telefonuyla videoya çeken bir vatandaşa tepki gösterdi. Vatandaşın kamerayı havaya kaldırarak kendisini çekmek istediğini gören Süleyman Soylu, "Ya çekme, şunu çekme ya. Ne kadar çekmeyi seviyorsunuz" dedi.

O anlar Soylu'nun tepki gösterdiği vatandaşın kamerasına anbean yansıdı. İşte o görüntüler:

ABİDE KAVŞAĞI'NDA 5 KİŞİ VEFAT ETTİ

Şanlıurfa'da meydana gelen selde Abide Kavşağı alt geçidine dolan sular nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti.

Arama ve kurtarma çalışmalarının ardından belediye ekipleri, alt geçitte temizlik çalışması yaptı. Alt geçit 6 günlük çalışmaların ardından yeniden çift yönlü olarak trafiğe açıldı.

EĞİTİM YENİDEN BAŞLADI

Sel nedeniyle Şanlıurfa'da eğtim-öğretime ara verilmişti.  Temizlik çalışmalarının devam ettiği kentte ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime tekrar başlandı.

SELDE KAYBOLAN 24 YAŞINDAKİ TIR ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kentte 15 Mart'ta 24 yaşındaki Emin Ergün'ün kullandığı TIR devrilip sel sularına kapılmıştı. Ergin'i Atatürk Baraj Gölünde arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara aralarında dalgıçlarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katılıyor.

İÇME SUYU AÇIKLAMASI

Şehirde yaşanan sel felaketi sonrasında şebeke suyu verilememişti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte şebeke suyunun tekrar içilebileceğini açıkladı.

Süleyman Soylu Şanlıurfa sel sel felaketi