Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun afişlerine tepki gösterdi: Anadolu üzerine oynanan bir oyun

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun afişlerine tepki gösterdi. Soylu, "Kılıçdaroğlu artık erkeklerle erkeklerin, kadınlarla kadınların evlenmesini 2023'ün en önemli projesi olarak ortaya koydu" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Gaziantep İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu. Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinin yer aldığı afişlere tepki gösterdi.

Soylu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu artık erkeklerle kadının evliliği değil erkeklerle erkeklerin, kadınlarla kadınların evlenmesini 2023'ün en önemli projesi olarak ortaya koydu. Bunların hepsi Avrupa'nın ve Batının Doğu üzerine, Anadolu coğrafyası üzerine oynadığı bir oyundur" dedi.

Soylu, şöyle konuştu:
"Etrafımızdaki coğrafyada bugün ateş çemberi var. Avrupa istikametini kaybetmiş. Balkanları yine karıştırmaya çalışıyorlar. Karadeniz'de olanları ve olacakları hep beraber görüyoruz. Afganistan'da yaşananları görüyoruz. Dünyanın şu anda karşı karşıya kaldığı dört temel sorun var şu anda. Birisi pandemi salgını. 21'inci yüzyıl bize göstermiştir ki küresel sistem iflas etmiştir. Bu hevese katılanlar bilsin ki bu iflasın farkında değil ve zavallıdırlar. İkinci problem göç sorunudur ve Gaziantep bunu yakinen yaşayan bir şehirdir. Avrupa bu sorunu sadece bir sınır meselesi olarak gördü. Neden? Bize gelmesinler diye. İnsanların yerinden edilmesine ses çıkartmadılar.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu artık erkeklerle kadının evliliği değil erkeklerle erkeklerin, kadınlarla kadınların evlenmesini 2023'ün en önemli projesi olarak ortaya koydu. Bugün CHP'nin Kadıköy belediye meclis üyesi de kalktı bunu söyledi. Bu Osmanlı'nın eski gerici işlevidir dedi. Bunların hepsi Avrupa'nın ve Batının Doğu üzerine, Anadolu coğrafyası üzerine oynadığı bir oyundur. Sabahtan akşama kadar batı ülkeleri LGBT'yi savunan bu düşüncelere milyonlarca dolar para aktarıyorlar. Batı bizim aile hayatımızı istemiyor. Aileyi değil bireyselliği savunuyorlar. 2023'e kadar bunlar tozutacak. Onların tek derdi var. Acaba kim Cumhurbaşkanı olsun. Bir de şimdi birbirlerine girmişler zaten. Devam etsinler. Kimi getirirseniz getirin. Milletin baş pehlivanı bellidir. Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz de hevesle bekliyoruz. Bu milletin geleceği bizden çok güçlü adımlar bekliyor.''

soylu kemal kılıçdaroğlu chp süleyman soylu vaat anadolu batı avrupa