Süleyman Soylu: İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında ''Ben İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım'' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul seçimlerini AKP'nin kaybetmesi üzerine ağladığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BBN Türk’te Talat Atilla ve Tamer Korkmaz’ın sunduğu Perde Arkası’nın bu haftaki konuğu oldu. Soylu, 2019 İBB seçimlerine ilişkin gelen bir soruya ''Ben İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım'' ifadesini kullandı.

Talat Atilla'nın “Programdaki konuşmasında size yönelik saldırılar oldu ve devam ediyor. Sizin bazen sert söylemlerininiz başarılarınızı gölgelediğine dair söylemler var. Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘sen bittin’, Meral Akşener’e ‘Sen stajyersin’ cümleleri sert olmadı mı?” sorusuna Soylu şöyle yanıt verdi:
“Siyasete nerden baktıgınıza bağlı, siyasetin içine koyuyorsunuz buna bağlı. Dünyanın en zor coğrafyasının birisinde yaşıyoruz. Çocukluğumuzdan itibaren, bütün Türkiye’yi anlatanlar stratejik bir önemi anlatırlar. Üç tarafı denizlerle çevrili ve dünyanın kıtalarının arasında olduğunu değerlendiririz. Türkiye’nin önemi sadece stratejisi değildir. Çok kritik coğrafyalarda bulunan ülkelerde var. Türkiye’nin önemi Müslüman bir coğrafyada olmasıdır, kültürüdür, tarihidir. Bu ülkenin üzerinde bunlar karakter oluşturmuştur. Burda önemli olan bu kodların ele geçirilmesidir.   Ülkemizde güçlü bir mücadele var. Dünyada siyaset bicimi iki türlüdür. Zenginlik fakirlik ve batılık doğuluktur. Din üzerinden şekil alır. Zeminin oturtulduğu alan bu alanlardır. Bize emanet olarak bırakılan kültür, başımızın tacıdır. Onun dışında başka öğretiler de var. Dinimizin bize bıraktığı öğretiler var. Bu coğrafya hepsinin sentezidir. Bir siyasi mücadele yapıyorsunuz, eğer bunu koltuk için yapıyorsanız, sert olmazsınız. Doğrularla yürürken esneme payı çok yüksek olur. Bizim milletimizin zaman kaybedecek kaybı yok. Bizim dünyaya söyleyecek sözümüz var. Anlatacaklarımız var."

süleyman soylu i̇çişleri i̇stanbul ekrem i̇mamoğlu