Süleyman Soylu "İnşallah Cumhurbaşkanımız kızmaz" diyerek anısını anlattı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir kongrede açıklamalarda bulundu. "Size bir hikayemi anlatacağım, inşallah Cumhurbaşkanımız kızmaz" diyen Soylu, 2014 yılında yaşanan bir olaydan bahsetti.

Ankara'da Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi'nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2014 yılında yaşanan bir olayı "İnşallah Cumhurbaşkanımız kızmaz" diyerek anlattı.

Soylu, Cumhurbaşkanı'nın bir büyükşehir belediye başkanı adayının listesinde erkek adaylarının fazla olmasına tepki gösterip kendi hakkını kadın adaylarından yana kullandığını anlattı.

"LİSTEDEKİ ERKEKLERİ ÇIKARIP 'KADINLARI EKLEYİN' DEDİ"
Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullandı:
"Size bir hikayemi anlatayım mı, inşallah sayın cumhurbaşkanımız kızmaz. 2014 yılı seçimleri... Bir büyükşehir belediye başkanı adayımız listede kadınlara çok az yer vermiş. Nereden bilsin Cumhurbaşkanımızın kulağına gideceğini. Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda 'Şu ilin listesini verir misiniz' dedi. Listede 1 erkek, 2 erkek, 3 erkek, 4 erkek, 5 erkek... 5 erkeğin adını çıkarıp kadın ekleyin dedi. 'Bu listeyi kim yazdı' dedi. Ben hakkımı kadınlardan yana kullanıyorum dedi. Oluşturmak istediğimiz farklı bir iklim var. Sosyal alanda kadınların daha çok söz sahibi olmasının önünü açmak istiyoruz. Kadın muhtarlarımızın talepleri var, bu taleplerin hepsini biz temellendirdik. Meclis'e ilettik." 

soylu erdoğan cumhurbaşkanı anı kadın muhtar içişleri