Süleyman Soylu: "Hiç söylemediğimiz sözü Kuzey Suriye'de yaymaya çalışıyorlar"

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye hakkında açıklama yaptı. Soylu, "Hiç söylemediğimiz bir sözü Kuzey Suriye'de yaymaya çalışıyorlar" diyerek bazı görseller paylaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye'ye ilişkin "Muhaliflerle Esad arasında barış olmalı" açıklamasının ardından ÖSO kontrolündeki bölgelerde eylemler başlamıştı.

Suriyeli gruplar, Türk bayrağını yakmış ve Türkiye'ye yönelik protestolar düzenlemişti. Olayların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ilginç bir açıklama geldi. 

Bakan Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "hiç söylemediği bir sözün Suriye’nin kuzeyinde sosyal medya hesapları üzerinden yayılmaya çalışıldığını" belirtti.

"PROVOKATÖRLER VAR..."

Kendisi tarafından söylendiği iddiasıyla sosyal medyada kimi hesaplarca dolaşıma sokulan ve Türkçeye "Güney'i Ghouta'yı, Halep'i terk edince devrimini terk eden Suriye muhalefetidir ve biz de bizden fazlasını yapamayan komşu bir ülkeyiz" ifadeleriyle çevrilen Arapça sözlerin yer aldığı görselleri paylaşan Soylu, şöyle dedi:

“Anlaşıldı. Bu projenin arkasında PKK/PYD, SDG, rejim ve elbette provokatörler var. Türkiye, Suriye rejimi ve PYD zulmü altında inleyen insanları asla yalnız bırakmadı, bırakmaz. İnsaniliğini, dostluğunu, komşuluğunu korur.”

Süleyman Soylu Suriye