Süleyman Soylu'dan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer açıklaması

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye tarihinin en büyük dolandırıcılık iddiasının merkezindeki Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer ile çekildiği fotoğrafının ortaya çıkması üzerine açıklama yaptı.

2 milyar dolar ile yurt dışına kaçtığı iddia edilen ve 400 bin kişiyi mağdur ettiği belirtilen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çekildiği fotoğraflar ortaya çıkmıştı. Soylu, söz konusu görüntüler hakkında açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, “Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019’da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır” ifadelerini kullandı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU İLE DE FOTOĞRAFI ÇIKMIŞTI
Faruk Fatih Özer'le birlikte fotoğrafları ortaya çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir” demişti.

2 milyar dolarla yurt dışına kaçan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Mevlüt Çavuşoğlu ile fotoğrafı ortaya çıktı



THODEX OLAYI NEDİR?
Kripto para borsası Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer'in 391 bin kişiyi dolandırdığı ve yaklaşık 2 milyar dolarlık bir vurgun yaptığı iddia ediliyor. Yurt dışına çıkış yaptığını kabul eden iddiaları yalanladı ve yurda döneceğini ifade etti. 

süleyman soylu thodex faruk fatih özer kripto borsa