Süleyman Soylu'dan sert çıkış: Elimde yetki var, acımam

TAKİP ET

İstanbul'da 'Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Değerlenlendirme Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de ikameti olup sokağa çıkma yasağında pasaport göstererek dışarı çıkanlara sert tepki gösterdi. Soylu, "İkametini iptal ederim hemen. Elimde böyle bir yetki var, acımam" dedi.

İstanbul'da Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Değerlenlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’de ikameti olan turistlerin sokağa çıkma yasağında pasaport göstererek kısıtlamaları ihmal etmesine tepki gösterdi. Soylu, kısıtlamayı bu şekilde ihlal edenler için "ikametini iptal ederim hemen. Elimde böyle bir yetki var, acımam" dedi.

"YETKİM VAR, ACIMAM"
Soylu, "Pasaportunu gösteriyor, başımın üzerine pasaportun var. Ama sen ikamet sahibisin, buradaki yerleşiklerin kurallarına tabii olmakla mükellefsin. Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi ve pasaportuyla bu işi istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim hemen. Elimde böyle bir yetki var, acımam da" ifadelerini kullandı. 

Toplu taşımadaki tehlikeye dikkat çeken Soylu, "Valilerimiz, kaymakamlarımız için yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Tüm gücümüzle sahada olacağız. Gerekirse tek tek arkadaşlarımız kontrol edecek. Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili kimsenin genel bir muafiyeti söz konusu değildir. Muafiyetler zaman ve güzergahla sınırlıdır" dedi.

süleyman soylu soylu pasaport yasak kısıtlama ihmal ikamet