Süleyman Soylu'dan Sedat Peker sözleri: "Karısının iç çamaşırına sığınan aciz, edepsiz"

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında "uyuşturucu baronu" olarak tanımladığı Çetin Gören ile Sedat Peker'in fotoğrafını paylaşarak "Bataklık operasyonunda 2 uyuşturucu baronu yakalandı" ifadelerini kullandı. Soylu, konuşmasının devamında Peker hakkında "Karısının iç çamaşırına sığınan aciz, edepsiz" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in Hadi Özışık ifşasından sonra ilk kez bir canlı yayına katıldı. Programda çarpıcı açıklamalar yapan Soylu, Sedat Peker'in "Uyuşturucu baronu" olarak bilinen ve Bataklık operasyonunda yakalanan Çetin Gören ile fotoğrafını paylaştı.

Soylu, TRT Haber'in canlı yayınında yaptığı açıklamada, ekrana fotoğrafın getirilmesini istedi. Fotoğrafın ekrana gelmesinin ardından Soylu, "Bataklık operasyonunda 2 uyuşturucu baronu yakalandı. Bataklık operasyonunun içerisinde FETÖ var ve buna ulaştık. Bataklık operasyonunun içerisinde bu resimdekiler de var" ifadelerini kullandı.

SEDAT PEKER'E KORUMA VERİLMESİ
İçişleri Bakanı Soylu, Sedat Peker'e koruma verilmesiyle ilgili "Benden 1,5 yıl önce koruma verilmiş, doğru. Ama ben kaldırdım. Devlet zaman zaman böyle kararlar alır. Kobane davasında da korunan kişiler var" ifadelerini kullandı. 

HADİ ÖZIŞIK KONUSU
"Hadi Özışık'ı yıllardır tanırım. Ama aracılık iddiası söz konusu bile olamaz. Birilerini keklemişler. Keklenmiş. Sürekli olarak bana ulaşmaya çalışmışlar ama ulaşamamışlar."

"KARISININ İÇ ÇAMAŞIRINA SIĞINAN ACİZ, EDEPSİZ"
Peker'in evine yapılan polis baskınıyla ilgili iddialara tepki gösteren Soylu, operasyonun görüntülerini yayınlattı. Soylu görüntüler yayınlanmadan önce Sedat Peker hakkında "Karısının iç çamaşırına sığınan aciz, edepsiz" ifadelerini kullandı. 

İşte Peker'in evinde yapılan aramanın görüntüleri:

"GECE 2-3'TE GÖREVİM BİTEBİLİR"
"Ana Muhalefet liderleri çok endişelenmesin, bu dönemde artık gece 2’de 3’de bir Resmi Gazete ile görevim bitebilir. Fakat ben dava adamıyım."

KÖFTECİ YUSUF'A ÇÖKMEYE ÇALIŞIYORLAR

"Uluslararası bir operasyon var ve bu operasyon devam ediyor. Bursa'daki operasyonun bizzat ben yönettim. Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar orada. Babamızın oğlu olsa mafyalara hayat hakkı tanımayız."

ÇETİN GÖREN KİMDİR
Çetin Gören, Haziran 2020'de düzenlenen "Bataklık Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan isimlerden biriydi.

Bataklık Operasyonuda Nejat Daş da onunla birlikte gözaltına alınmıştı.
Uluslararası işbirliğiyle dün başlayan "Bataklık Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan 74 kişiden, örgütün 2 tepe yöneticisi Nejat Daş ve Çetin Gören de yakalanmıştı. Suç şebekesinin, uyuşturucu gelirlerinden elde ettiği kazanç ile FETÖ'ye de finans sağladığı saptanmıştı. 

Operasyonların düzenlendiği günlerde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye dahil 9 ülkede gerçekleştirilen ve 'Bataklık' adı verilen, cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç gelirleri operasyonunda 67 kişinin gözaltına alındığını söylemişti.
Soylu, "Şu ana kadar nakdi olarak 70 milyon liraya el konuldu. Toplam tüm süreçleri ile beraber 500 milyonun üzerine çıkabilecek bir nakdi ve suç gelirleri toplamı söz konusu olacak" demişti.

Gözaltına alınan kişiler arasında, örgütün 2 lideri Nejat Daş ve Çetin Gören'in de olduğu öğrenilmişti.

Örgüt liderlerinden Çetin Gören'in "Padişah" yazılı fotoğrafının arama yapılan lüks adreste, duvarda asılı olması dikkat çekmişti. 

Çetin Gören'in, hem Brezilya hem Hollanda'da 26 yıl hapis cezasıyla INTERPOL tarafından kırmızı bültenle arandığı ve cezaevi firarisi olduğu da ortaya çıkmıştı.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Çetin Gören'in göründüğünden daha büyük bir uyuşturucu baronu olduğunu, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük baronlarından biri olduğunu belirten İçişleri Bakanı Soylu, Sedat Peker ile fotoğrafını paylaştıktan sonra, "Bataklık Operasyonu"nun hala devam ettiğini belirterek Sedat Peker'e mesaj verdi.

 

çetin gören kimdir çetin gören sedat peker bataklık operasyonu köfteci yusuf