Süleyman Soylu'dan Kadıköy patlama açıklaması: "Terör bağlantısı göremedik"

TAKİP ET

Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama geldi. Soylu, "Yaptığımız çalışmalarda bir terör bağlantısı şu an göremedik" dedi.

İstanbul Kadıköy'de bir evde meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Soylu, "Yaptığımız çalışmalarda bir terör bağlantısı şu an göremedik" dedi.

Soylu, "Yaptığımız çalışmalarda bir terör bağlantısı şu an göremedik. Soruşturma yürütülüyor. 30’a yakın kişinin ifadesi alındı. Patlamaların ardı ardına 3 defa söyleniyor olmasının nedeni hem normal tüp hem de oksijen tüpü patlamış" ifadesini kullandı. 

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Allah'tan korkuları yok. 8 yaşındaki bir çocukla, 70 yaşındaki dedesi orada bomba imha ediyor... FETÖ, terör örgütleri o kadar kirletmeye çalışıyorlar ki, acaba öyle mi soruları ile kirletmeye çalışıyorlar. İlk paylaşımların yüzde 30'u bot hesaplar zaten. Hemen bir psikolojik harekat başlatıyorlar. Olay terör de olabilir, olmayabilir de, biz olayı 360 derece irdelemek zorundayız.

Şu anda elde ettiğimiz bilgileri paylaşmak isterim. Maalesef 1959 doğumlu M.K., yakınlarının ve akrabalarının şizofren olduğunu söyledikleri, son 3 ayda evden birkaç kez çıktığı değerlendirildi, bir sol ayağının kesik olduğu ve evin çöp eve döndüğü, evde birçok metal parçalarının bulunduğu ve evin de toz halinde bir yıldır bulundurduğu maytap gibi, havai fişek malzemesi gibi, bir sanki kuru sıkıdan bozma bir tabanca da bulunduğu, geçmiş dönemlerde, 1980 öncesi aşırı sol örgütlerle irtibatının da olduğu ama ondan sonra rastlanmadığı ve İsviçre'de bir adam öldürmeden dolayı 2012-2019 yıllarında Türkiye'de yakalandığı ve cezaevinde yattığı, bu konuda aile birliğini suçladığı ve elektriğe çok meraklı bir kişiden bahsediyoruz. Kendi kendine yaşayan, tüm çalışmalarda bir terör bağlantısı göremedik şu anda"

Süleyman Soylu Kadıköy patlama terör