Süleyman Soylu'dan göç açıklaması: "Hepimiz buralara geldik bir yerlerden, Moğol steplerinden geldik"

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber canlı yayınında sığınmacı sorunu ve kaçak girişler hakkında konuşurken "Hepimiz buralara geldik bir yerlerden, Moğol steplerinden geldik" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber canlı yayınında konuştu. Soylu, kaçak giriş ve sığınmacı sorunu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Soylu, "Hepimiz buralara geldik bir yerlerden. Nereden geldik? Ta Moğol steplerinden geldik. Kim nereden geldi bu coğrafyaya? İstila olacakmış; kim neyi istila yapacak ya…" dedi.

Soylu, "Biz PKK’ya, PYD’ye yaptırmadık. Yapmaya çalıştılar; Kılıçdaroğlu’nun arkadaşları yapmaya çalıştı. Belediye Başkanlarının terörist olarak belediyelerine aldıkları paydaşları yapmaya çalıştılar; yapabildiler mi?" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valiliği'nin "İlimizde 1.305.307 yabancı ikamet etmektedir" açıklaması hakkında sorulan soruya yanıt verdi.

Soylu, "Yuh diyorum ya yuh yuh. Ben bir kere bu okuryazarlığı anlamakta zorlanıyorum. Yok 13 milyon sığınmacı, 33 milyon sığınmacı, 53 milyon sığınmacı. Bu yalanlardan, bu dezenformasyonlardan bıktık vallahi ya" dedi.

Süleyman Soylu, "İstanbul'da toplam 500 bin kayıtlı Suriyeli var. İstanbul'da diğer rakam ikametli ve yabancı. Yani bunda öğrenciler de var, yabancı firmalarda çalışanlar var, çok az miktarda uluslararası korumada gelenler var. Valiliğin açıkladığı rakamda ikametliler var" diye devam etti. ÜMİT ÖZDAĞ'A AĞIR HAKARET
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ümit Özdağ'a "Sessiz İstila bir edepsizliktir. Ümit Özdağ'ın yaptığı Soros taktiğidir" sözlerine Ümit Özdağ cevap verdi.

Program sunucusu Özdağ'ın yanıtını okumak isteyince Soylu cevabı duymak istemedi, programı terk edeceğini söyledi.

Soylu, Özdağ'a "Adam yerine koymam, kabul etmem. İnsan yerine koymam. Hayvandan aşağı biridir. Soros çocuğudur. Operasyon çocuğudur. Haysiyetsiz adam" dedi.

süleyman soylu göç sığınmacı suriyeli afgan mülteci suriye kaçak