Süleyman Soylu'dan biber gazı açıklaması

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Son 5 yılda kolluk güçlerine ne kadar biber gazı alındı?" sorusuna "Yeterli miktarda alınmaktadır" şeklinde yanıt verdi.

CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya son 5 yılda kolluk güçlerinin kullanımı için ne kadar biber gazı satın alındığını, bunların ne kadarının kullandığını; alınan ve kullanılan gazların yıllara ve illere göre dağılımını sordu.

Soylu, Bülbül'ün sorusuna, "Kamu düzenini sağlamada zafiyete düşülmeyecek şekilde yeterli miktarda alınmaktadır" yanıtını verdi.

"ZAFİYETE DÜŞÜLMEYECEK ŞEKİLDE YETERLİ MİKTARDA"
Soylu, Bülbül'e verdiği yanıtta, kolluk kuvvetlerinin, görevini kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, devam ettirilmesi amacıyla kanunların verdiği yetkiye ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak yerine getirdiğini; kişi ve topluluğun kanunsuz eylemlerini etkisiz hale getirmek amacıyla göz yaşartıcı göz kullandığını ifade etti.

Bakan Soylu, Bülbül'ün miktar sorusuna ise "Toplumsal olaylara müdahalede kullanılan göz yaşartıcı gazlar, tüm modern polis teşkilatlarında olduğu gibi ülkemizde de kamu düzenini sağlamada zafiyete düşülmeyecek şekilde 'yeterli miktarda' alınmaktadır" yanıtını verdi.
 

süleyman soylu biber gazı çevik kuvvet chp soru içişleri