Süleyman Soylu: "Avrupa diye bir şey yoktur, kafanızda büyütmeyin"

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gençlerle yaptığı sahurda "Avrupa diye bir şey yoktur. Kafanızda büyütmeyin. Amerika vardır. Avrupa, Amerika'nın konvoyundaki katardır. Hiçbir özelliği söz konusu değildir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Partili Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, AKP Gençlik Teşkilatı'nın sahur programına katıldı.

Soylu, terör örgütlerinden korkmadığını belirterek, kültürel terörizmin dünyanın en büyük temel problemlerinden biri olduğunu söyledi. Aile yapısı, ahlak, tarih, din, inanç değerleri, geleneğe, göreneğe ve ailelerin öğrettiklerine yönelik bir kültürel terörizmle karşı karşıya olduklarını ifade etti. Bu konuda bir şey söylendiğinde ise gerici olarak nitelendirildiğini vurguladı.

"AVRUPA DİYE BİR ŞEY YOKTUR, KAFANIZDA BÜYÜTMEYİN"

Avrupa'yı eleştiren Soylu, "Biz Avrupa'nın boyasının Amerika'nın boyasına döküldüğünü gördük" dedi ve Avrupa'nın Amerika'nın konvoyundaki katırdan ibaret olduğunu söyledi. Avrupa'nın hiçbir özelliğinin olmadığını ifade etti.

Süleyman Soylu, “Bir kışı hesap edemeyen, bir öndeki kışı planlayamayan ve ben bu dünyayı yumuşak bir düzeyden yöneteceğim diyen batı, Avrupa müfriz olmuştur. Size bir ağabeyiniz olarak şunu söylemek isterim, Avrupa diye bir şey yoktur, kafanızda büyütmeyin. Amerika vardır. Avrupa Amerika’nın konvoyundaki katırdır. Hiçbir özelliği söz konusu değildir” dedi.

Soylu ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "devrimci" nitelemesinde bulundu. Erdoğan ile birlikte ülkede uçağa binmenin zenginlik alameti olmaktan çıktığını belirten Soylu, Erdoğan'ın devrimci bir adam olduğunu ve AK Parti'nin de devrimci bir siyasi parti olduğunu söyledi. Türkiye'nin alt yapısının hazır olduğunu ve geleceğe doludizgin koşabilecek bir Türkiye'nin bırakıldığını ifade etti.

Süleyman Soylu Avrupa