Süleyman Soylu: "Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim, bu düşmanlığın bir anlamı yok"

TAKİP ET

Süleyman Soylu, Gaziantep'teki bir etkinlikte konuşurken Afganistan'dan gelen kaçaklarla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Soylu, Afgan çobanların sınır dışı edilmesi durumunda tarımın bitme noktasına geleceğini ima etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’nin Antep’teki bir etkinliğine katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Soylu, sığınmacılarla ilgili “Şunu ifade edeyim. Elbette ki bir takım dertler sıkıntılar olabilir. Ekonomiye katkıları var mı, yok mu, var. Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim, bu düşmanlığın bir anlamı yok. Tam 506 bin Suriyeli gönüllü olarak geri döndü. Nereye döndü. Oluşturduğumuz güvenli bölgelere geri döndü. Azez, Cerablus, Mare, Çobanbey, Rasulayn ve Telabyad’a döndü” dedi.

“11 YILDA 210 BİN SURİYELİYİ TÜRK VATANDAŞI YAPTIK”
Soylu ayrıca, “Tam rakam söyleyemem ama 11 yılda 210 bin Suriyeliyi Türk vatandaşı yaptık. Almanya’da 1 milyon 250 bin yabancıyı vatandaş yaptık” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay'ın kızının nikah töreninde yaptığı şahitliğin ardından AKP Gaziantep Genişletilmiş Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Programa Bakan Soylu'nun yanı sıra, AKP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, milletvekilleri, gençlik ve kadın kolları ile çok sayıda partili katıldı.

'SEN YÜRÜYECEKSEN CHP'DEN HDP'YE YÜRÜ'
Toplantıda katılımcılara seslenen Bakan Soylu, işin önemli bir kısmının geçildiğini ifade ederek, yeni oyunlar kurulduğunu ve müttefiklerin de bu oyuna dahil olduğunu söyledi.
Bakan Soylu, "Terörle mücadele yasasını değiştireceklermiş. Kılıçdaroğlu geçen hafta açıkladı. Şu anda bir parti sınırlarının hemen ötesinde terörle mücadele eden devletine orada mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hayır ben tezkere vermiyorum derse orada terör koridoru kurulursa kurulsun derse elbette terörle mücadele yasasını da değiştirmek ister. Devletin elini kolunu bağlamak istiyor. Eski günlere yeniden gelmeyi istiyor. Yeniden herkesin bu terörden nasıl kurtulacağız diye endişelenmesini istiyor. Açık açık büyükelçilere gidip onlardan talimat alanlar hangi talimatları aldılar diye kimse düşünmesin. Bu talimatları aldılar. MİT TIR'larını ifşa edenler için yürüyorlar. Amerika, Avrupa talimat vermiş. Biz cinsiyetsizleştireceklermiş. LGBT olacakmışız. Çok istiyorsan kendi yakınlarından ve kendi ailenden başla. Bu milletin ahlakıyla, medeniyetiyle oynama. 15 Temmuz'da FETÖ darbe girişiminden sonra 125 bin kişi kamudan atıldı. Neden? 112 bin 600 kişinin mahkeme kararıyla terör örgütüne üye oldukları için. Niçin yürüyorlar biliyor musunuz? Millet olarak biz bu darbeyi yapanlardan özür dileyecekmişiz. Kusura bakmayın biz size yanlış yaptık beceremediniz sizi tekrar devlete döndürelim demediğimiz için yürüyeceklermiş.

SEZGİN TANRIKULU'NA TEPKİ
Bakan Soylu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu eleştirerek, Türkiye'nin her anlamda önemli bir fırsatı yakaladığını ve dünyada önemli bir yere geldiğini belirtip, "Bu fırsatı kaçırırsak eskiden yaşadıklarımızı bizden sonra gelecek gençlerimize yaşatabilme konusunda önünü açmış oluruz. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. 2023, 2053, 2071 hedefleri ile geçmişin Türkiye'sini bir daha yaşatmayız. Geçmişi ancak Kılıçdaroğlu bilir. Adamın birisi çıkmış Dışişleri Bakanı olursam SİHA'ların üretimine son vereceğim diyor. Bu millet seni Dışişleri Bakanı değil, Dışişleri'nin lağımcısı bile yapmaz" ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'dan kadınları görüntüleyen yabancı uyruklular hakkında: Selfie çekiyorlar

süleyman soylu süleyman soylu afgan çoban